printlogo


مختل‌شدن حافظه با مصرف غذاهای چرب و پرشکر

 محققان دانشگاه سیدنی با استفاده از سیستم واقعیت مجازی (VR)، ارتباط رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند و اختلال در جهت‌یابی مکانی و حافظه را پیدا کرده‌اند. در این پژوهش میزان مصرف چربی و قند غذایی (DFS) 120 شرکت‌کننده جوان در 12 ماه اندازه‌گیری شد. سپس آن ها باید با پوشیدن هدست واقعیت مجازی و کنترلر از هزارتوی سه‌بعدی عبور می‌کردند تا در انتها به صندوق گنج برسند. اگر شرکت‌کنندگان صندوق گنج را در کمتر از 4 دقیقه پیدا می‌کردند، به مرحله بعد می‌رفتند.  محققان دریافتند شرکت‌کنندگانی که نمرات DFS بالاتری داشتند، در تعیین دقیق محل صندوق، نسبت به افرادی که چربی و قند کمتری در رژیم غذایی خود داشتند، عملکرد بسیار بدتری داشتند. این یافته‌ها نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی پر از چربی و قند مانند فست‌فود با ایجاد اختلال در هیپوکامپ مغز روی عملکرد جهت‌یابی فضایی و حافظه فضایی تاثیر منفی می‌گذارند. منظور از جهت‌یابی فضایی یادگیری و به‌خاطرسپردن مسیر از مکانی به مکانی دیگر است.