printlogo


کنایه های صریح لاریجانی به واشنگتن و غرب
اگر اهل مذاکره اید با یمن مذاکره کنید!


​​​​​​​
در میانه کش‌وقوس‌های دیپلماتیک و در حالی که فضای مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب همچنان در هاله‌ای از ابهام و بی‌اعتمادی فرو رفته است، علی لاریجانی با بیانی آرام اما پرطنین، از سیاست‌های متناقض قدرت‌های غربی انتقاد کرد و مذاکره را نه فرایندی حقوقی، بلکه عرصه‌ای تمام‌عیار از معادلات سیاسی خواند. او با اشاره‌ای کنایه‌آمیز به آمریکا گفت: «اگر اهل مذاکره‌اید، با یمنی‌ها گفت‌وگو کنید، نه با ما». علی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش  با زبانی آرام اما حامل بار کنایه و هشدار، از فشارهای فزاینده غرب بر جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت: «ما که این جا نمی‌توانیم صلوات بفرستیم وقتی آقایان می‌خواهند به ما فشار بیاورند؛ اگر فشار ادامه پیدا کند، جمهوری اسلامی فلج نیست، از خودش دفاع می‌کند». او گریزی هم به  انتخابات ریاست جمهوری زد و با گلایه از نبود پاسخ درست نسبت به چرایی رد صلاحیتش اظهار کرد که «در انتخابات به من گفتند چون از بعضی از نمایندگانی که ما رد می‌کنیم حمایت کردید، مدیر و مدبر نیستید». در ادامه بخش های مهم اظهارات علی لاریجانی عضو تشخیص مصلحت نظام را می خوانید: 
  ذات مذاکره برای مسائل هسته‌ای سیاسی است نه حقوقی؛ اگر حقوقی بود باید با آژانس مذاکره می‌کردیم نه آمریکا و کشورهای اروپایی.شما یک وقتی فکر می‌کنید کشور از طریق مذاکره می‌تواند منافعش را تأمین کند، مذاکره می‌کنید؛ اما یک وقتی می‌بینید منافع کشور تامین نمی‌شود دلیل بر مذاکره نیست. مذاکره فعلی ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد؛ بستگی به انصاف و عقلانیت طرف مقابل دارد.
 اگر ایران بپذیرد که تسلیم آن ها شود همه مسائل حل می‌شود ولی ایرانیان تمدن عمیق و یک سابقه تمدنی بزرگ دارند و به همین دلیل مثل برخی از  این کشورها نیستند که از نظر تاریخی بریده اند و ریشه‌ای ندارد؛ ایرانی‌ها عمیقاً متمدن هستند و زیر بار هر چیزی نمی‌روند؛ این وضعیت برای آن ها قابل تحمل نیست.
کنایه لاریجانی به آمریکایی ها : شما که خیلی اهل مذاکره هستید، بروید با یمنی‌ها مذاکره کنید!
  الان ما را تهدید می‌کنند می‌گویند ما ۸۰۰ بار یمن را کوبیدیم ولی ایران مقصر است! اگر شما قدرت دارید و داشتید یمن را می گرفتید ولی آن جا گیر کردید. تاریخ هم نشان می دهد هر کسی وارد یمن شد سالم از آن جا بیرون نیامد. شما که خیلی اهل مذاکره هستید بروید با یمنی‌ها مذاکره کنید به ما چه ربطی دارد؟مسئله یمن چه زمانی به وجود آمد؟  از زمانی که عربستان سعودی شروع کرد به حمله کردن به یمن؛ یمنی‌ها مقاومت کردند و شدند این نیرویی که الان هستند.
  وقتی شما این قدر زور و فشار به جمهوری اسلامی وارد می کنید، خودتان با دست خودتان جمهوری اسلامی را سوق می دهید که یک جوری از خودش دفاع کند. ما که این جا نمی‌توانیم صلوات بفرستیم که آقایان می‌خواهند به ما فشار بیاورند؛ باید بدانند اگر بخواهند به جمهوری اسلامی فشار بیاورند، جمهوری اسلامی فلج نیست از خودش دفاع می‌کند. 
  ما دنبال این که به سمت سلاح هسته ای برویم نیستیم ولی این که آن ها بخواهند از این مسئله سوءاستفاده کنند ما باید با چشم بینا به این مسئله نگاه کنیم البته تصمیم گیر آن رهبری است من نظر شخصی خودم را گفتم.
*اسرائیلی‌ها می‌گویند حماس را نابود کردند، پس این تبادل اسرا را با اجنه انجام می‌دهند؟
اگر معتقدید نیروهای مقاومت در منطقه بازوهای ایران هستند هیچ کدام از بین نرفتند، ضربه خوردند شما هم ضربه خوردید؛ اگر بازوان ایران نیستند پس چرا می‌گویید ایران تضعیف شده است؟ مسئله مقاومت چیزی نیست که با این چیزها از بین برود.
   ما حزب‌ا... را به وجود نیاوردیم، وقتی که اسرائیل بیروت را گرفت، حزب‌ا... شکل گرفت و کار خود را شروع کرد. به مقاومت‌های منطقه کمک کرده‌ایم، ولی آن‌ها را به وجود نیاوردیم.  اگر مردم منطقه مقاومت کنند، گردن ما می‌اندازند، به ما ربطی ندارد؛ وقتی شما کشوری را اشغال می‌کنید همین می‌شود.
   اگر مردم سوریه در برابر اشغالگران مقاومت کنند، گردن ما می‌اندازند؛ به ما ربطی ندارد... به مقاومت‌های منطقه کمک کردیم ولی ما آن ها را به وجود نیاوردیم.
 لاریجانی: گفتند چون از بعضی نماینده‌ها حمایت کردی، رد صلاحیت شدی
موقع انتخابات ما را رد کردند ما صلواتی فرستادیم، نامه نوشتیم، گفتیم از ما سلب شد، کنار رفتم چیزی هم من نگفتم تا انتخابات تمام شد.
بعد از انتخابات من از شورای نگهبان سؤال کردم؛ گفتم حالا به چه دلیل ما را رد می‌کنید؟ یکی از آقایان و فقهایی که مسئولیت داشتند، گفت باید حضوری باشد. حضوری رفتم. گفت که ما نمی‌توانیم به شما دلیل آن را بگوییم. گفتم که شما موظفید دلیل را به من بگویید، رهبری گفتند مستند و کتبی پاسخ بدهید این سیاست کلی شوراست گفت که برادران شورای نگهبان نظرشان این بود که شما مدیر و مدبر نیستید. شما از بعضی از نمایندگانی که ما رد می‌کنیم حمایت کردید.
  یک مشکلی در کشور هست و آن این است که یک نظریه روشنی در توسعه ملی عنوان نشده لذا هر کسی رای می آورد یک تصوری از توسعه و عدالت دارد و آن را دنبال می‌کند و سیاست‌های رهبری را با رای خودشان تفسیر می‌کنند؛ این یک اشکال بزرگی است.باید یک نظریه مسلطی وجود داشته باشد که هر کسی رای می آورد چه در ریاست جمهوری چه در مجلس آن را دنبال کند.