حسن تفتیان دونده سرعتی کشورمان که به تازگی در رقابت های بین المللی جام امام رضا(ع) در دوی ۱۰۰ متر به مدال طلا دست یافته ، این روزها در حال تمرین و بالا بردن سطح آمادگی بدنی است تا در مسابقات پیش روی آسیایی ، جهانی و همچنین المپیک افتخارآفرینی کند. بی شک تفتیان جزو افتخارات دوومیدانی خراسان رضوی است که در یک دهه اخیر افتخارات قابل قبولی برای پرچم کشورمان به دست آورد و همچنان درصدد است به هدف اصلی خود یعنی حضور در المپیک ۲۰۲۸ برسد.

امسال قطع به یقین سالی سخت و سرنوشت ساز پیش روی حسن تفتیان دونده سرعتی وجود دارد که با جدیت هدف خود را دنبال می کند. به این بهانه گپ و گفتی با ملی پوش خراسانی دونده دوی ۱۰۰ متر داشتیم که در ادامه تقدیم مخاطبان می شود.
سطح آمادگی بدنی خود را چطور ارزیابی می کنید؟
خوشبختانه شرایط بدنی ام نسبتاً خوب است و طبق برنامه ریزی مربی ام در حال پیشرفتم. در چند ماه گذشته تمریناتم را منظم و هدفمند انجام دادم تا برای رقابت های مهم پیش رو که خیلی مهم هم هستند در بهترین فرم و آمادگی بدنی باشم.
از وضعیت آمادگی بدنی خود راضی هستید؟
تا حد زیادی راضی هستم . هنوز جای پیشرفت دارم و می دانم باید بهتر از قبل شوم . ولی مسیری که ترسیم کردم و در حال طی کردن هستم درست است و احساس خوبی نسبت به روند آماده سازی دارم.
امسال چه مسابقات مهمی پیش رو دارید و این که با توجه به شرایط سنی به المپیک بعدی هم خواهید رسید؟
امسال مسابقات قهرمانی آسیا، مسابقات بین المللی در اروپا و البته سهمیه رقابت های جهانی و بازی های کشورهای اسلامی را پیش رو دارم که خیلی برای من مهم هستند. هدف اصلی ام قطعاً المپیک ۲۰۲۸ است که با تمام توانم برای رسیدن به این آوردگاه برنامه ریزی کردم. با ادامه این روند، امیدوارم در بهترین شرایط در المپیک حاضر شوم و عملکرد قابل قبولی به نمایش بگذارم.
در حال حاضر مربی خارجی دارید یا نه؟
بله، در حال حاضر زیر نظر مربی فرانسوی ام تمرین میکنم؛ البته قراردادی با فدراسیون دوومیدانی ایران ندارد و خودم شخصا هزینه های مربی را پرداخت می کنم . این مربی کسی است که سال های متمادی با او کار کردم و شناخت خوبی از توانایی ها و بدنم دارد. همزمان ارتباط خوبی هم با استاد رمضان زاده دارم . او اولین مربی من در دوومیدانی بود و در این سال ها خیلی کمکم کرد و تاثیرگذار بوده است .
تاکنون با توجه به تغییرات در فدراسیون دوومیدانی ، حمایتها چطور بوده است؟
با وجود تغییرات، انتظار می رفت حمایت ها منسجم تر باشد. ولی امیدوارم شرایط بهتر شود و قهرمانان کشور بیشتر مورد توجه قرار گیرند. ورزشکار برای رسیدن به آمادگی نیاز به حمایت بیشتری دارد.
عملکرد رئیس فدراسیون دوومیدانی را چطور ارزیابی می کنید؟
من از روز اول همیشه سعی کردم با تعامل و هماهنگی در کنار فدراسیون حرکت کنم و با انرژی مثبت، مسیر حرفهای خودم را پیش ببرم. اما متاسفانه در چند مورد، برای رسیدن به آمادگی کامل و شرایط بهتر تمرینی، حمایت لازم از طرف فدراسیون دوومیدانی انجام نشد. از آبان سال گذشته تاکنون دوبار درخواست من برای عقد قرارداد با مربی فرانسوی ام و برگزاری اردوی تخصصی در خارج از کشور، توسط هیئت اجرایی فدراسیون رد شد. غیر از اردوی مشترک در مجموعه «آفتاب» انقلاب، برنامه مشخص یا تخصصی دیگری برای من در نظر گرفته نشده بود. من ناچار شدم با هزینه شخصی یک اردوی دوماهه در فرانسه برگزار کنم تا آمادگی لازم را حفظ کنم. حتی با وجود پیگیری های متعدد، هزینه های اردوهای من پیش از المپیک هم هنوز پرداخت نشده است . با این حال، ترجیح میدهم به جای تمرکز روی این مسائل، با عملکردم پاسخ بدهم و همچنان با تمام وجود تمرین کنم و بجنگم. امیدوارم در ادامه راه، فضای حمایت بیشتری از سمت فدراسیون شکل بگیرد؛ چون در نهایت، همه ما یک هدف مشترک داریم و آن افتخار آفرینی برای ایران در میادین بینالمللی است .
ارزیابی تان از مسابقات بین المللی جام امام رضا(ع) چیست ؟ مسابقات راضی کننده بود؟
مسابقات عالی بود و جا دارد به برگزارکنندگان این رویداد خسته نباشید بگویم. برگزاری مسابقات جام امام رضا(ع) قطعاً قدم مثبتی برای دوومیدانی کشور و ورزش خراسان است . مخصوصاً اگر از نظر کیفیت فنی و حضور ورزشکاران حرفه ای تقویت شود، قطعا می تواند به ارتقای سطح دوومیدانی ایران کمک کند.
به عنوان یک ملی پوش در خراسان رضوی حمایت هم میشوید؟
من همیشه عاشق شهر و استانم هستم و حس تعلق خاصی به آن دارم. افتخار می کنم که نماینده خراسان در میادین جهانی هستم و همیشه برای سربلندی این خاک تلاش کردم. با این حال، من تنها ورزشکار المپیکی استان هستم، اما تاکنون حتی یک بار مراسم تقدیر از سوی مسئولان استان ندیدم. به طور کلی حمایت هایی انجام شده ، اما کافی نیست. این کم توجهی واقعاً باعث دلسردی می شود، مخصوصاً وقتی با تمام وجود برای افتخارآفرینی تلاش می کنی. امیدوارم نگاه مسئولان استان به ورزش تغییر کند و توجه ویژه تری به قهرمانان و افتخارآفرینان این دیار داشته باشند. ورزشکاران، سرمایههای اجتماعی هر منطقه هستند.
وضعیت دوومیدانی خراسان رضوی را چطور ارزیابی میکنید؟
ظرفیت خیلی خوبی در دوومیدانی استان وجود دارد؛ استعدادهای زیادی داریم ،امکانات هم بد نیست ، مربیان متخصص و حمایت ها باید بیشتر شود تا استعدادها، آن طور که باید شکوفا شوند. اگر برنامه ریزی درستی صورت بگیرد، خراسان میتواند یکی از قطبهای دوومیدانی ایران مثل مازندران در کشتی شود.