دوغ به دلیل طبع سردی که دارد باید با ادویهها و چاشنیهای مخصوصی مخلوط شود این ادویهها علاوه بر طعم خوبی که به دوغ و ماست میدهد طبع آن را نیز گرم میکند. اما چطور میتوان دوغ را طعمدار کرد؟

سبزیجات معطر مناسب برای دوغ نعناع، یکی از سبزیجات خوشبو و محبوب است که به صورت خشک و پودر شده به دوغ اضافه میشود و به آن طعم اشتها برانگیزی میبخشد. مصرف دوغ طعمدار با سبزیجات در همراهی با غذا، وعده غذایی شما را لذتبخشتر میکند. پونه کوهی نیز یکی دیگر از سبزیجات معطری است که برای خوش طعم شدن دوغ محلی به آن اضافه میشود.
ادویه دوغ و ماست تفاوت دارند؟میتوان گفت ادویههای دوغ و ماست شامل گل محمدی، موسیر، کرفس کوهی، نعناع، پونه کوهی و سایر ادویهها میشود، اما طعم و اثرات آن ها بر ماست و دوغ ممکن است متفاوت باشد.
چه مقدار ادویه باید در دوغ استفاده شود؟مقدار استفاده از ادویه دوغ بستگی به مقدار دوغی دارد که قصد تهیه آن را دارید. به طور کلی، برای یک لیوان دوغ، نصف قاشق مرباخوری از ادویه دوغ کفایت میکند. اگر میخواهید ادویه در دوغ شناور باشد و همه آن به صورت یکجا، بالای دوغ جمع نشود باید اول آن را در کمی آب ولرم خیس و بعد آن را به دوغ اضافهکنید. با این ترفند همه ادویه در دوغ شناور باقی میماند.