printlogo


وعده ای جدید برای جاده حادثه خیز
حمید صفری


یکی از راه‌هایی که می‌تواند گناباد را از بن‌بست خارج کند محور گناباد به خواف است که مسیر ارتباطی به مرز دوغارون نیز محسوب می شود. اما این جاده یک جاده روستایی با عرض کم است و ظرفیت حجم بالای تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین را ندارد برای همین این جاده به جاده مرگ تبدیل شده است. ۹۰ کیلومتر این جاده در حوزه گناباد قرار دارد و در مسیر این جاده، روستاهای پرجمعیتی مانند حاجی‌آباد، بیمرغ، روشناوند و گیسور وجود دارد که به دلیل مشکلات این جاده، همواره شاهد بروز حوادث ناگوار در آن هستیم. جاده گناباد به خواف به طول ۱۸۹کیلومتر با وجود این که یکی از محورهای راهبردی و پر رفت و آمد است و حتی وسایل نقلیه سنگین زیادی هم در آن تردد می کنند اما یک جاده روستایی است که ضرورت دارد هر چه سریع تر این جاده تعریض و به سازی شود.



یکی از اهالی روستای گیسور در گناباد گفت: مسیر عبور کامیون‌ها از داخل روستاست که جدای از سر و صدای آن ها خطراتی را برای مردم به همراه دارد. این مسیر روستایی برای تریلرهای سنگین پیش‌بینی نشده است و اگر چاره‌ای اندیشیده نشود همین  آسفالت کمی هم که دارد خراب خواهد شد.
گلایه اهالی منطقه از تردد خودروهای سنگین در این جاده
یکی از بانوان روستای بیمرغ گفت: به دلیل وجود امامزاده در آن سمت جاده رفت و آمد مردم در این مسیر زیاد است و بارها شاهد حوادثی بوده‌ایم که خودروهای سنگین به وجود آورده‌اند. تریلرها در این مسیر با سرعت زیاد و بارهای سنگین حرکت می‌کنند و در اثر تردد آن ها آسفالت جاده خراب شده است. یکی دیگر از اهالی روستای گیسور که در چند ماه بیش از ۴۰ راس از دام‌هایش در برخورد با تریلر تلف شده‌اند، گفت: همه سرمایه من در یک لحظه از بین رفت و آن هم به دلیل این‌که این مسیر روشنایی لازم را ندارد و تریلرها نیز با سرعت زیاد در جاده حرکت می‌کنند. یکی از دامداران نیز در همین مورد گفت: در این مسیر پلی که بتوان دام ها را از زیر آن عبور داد، نداریم. از سویی بیشتر مردم منطقه دامدار هستند و این قضیه تبدیل به معضل شده است.
ضرورت ارتقای جاده گناباد-خواف
 رئیس اداره راهداری و حمل ‌ونقل جاده‌ای گناباد نیز گفت: وظیفه این اداره حفظ وضعیت موجود جاده و نگهداری از آن است که در همین راستا تاکنون اقداماتی را نیز انجام داده‌ایم. حسین محمدی افزود: جاده مورد اشاره یک مسیر روستایی است که چند وقتی می‌شود کامیون‌ها از آن استفاده می‌کنند. مکاتبات لازم برای رفع مشکلات این جاده با اداره‌کل انجام شده است، اما این موضوع را باید شرکت زیرساخت‌های اداره‌کل پیگیری کند. اگر بخواهیم مشکل این مسیر را به صورت جدی رفع کنیم باید این جاده تغییر پیدا کند و به جاده ترانزیتی تبدیل شود تا برای آن اعتبارات لازم در نظر گرفته شود.
جاده حادثه خیز تعریض می شود
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: جاده حادثه خیز و روستایی گناباد به خواف که سالانه به دلیل تردد زیاد وسایل نقلیه سبک و سنگین حوادث زیادی در آن رخ می دهد، برای نخستین بار تعیین تکلیف شد و افزایش عرض آن در دستور کار قرار گرفت. هادی محمدپور افزود: جاده گناباد به خواف با طول حدود ۲۰۰ کیلومتر، با وجود رفت و آمد بسیار وسایل نقلیه سبک و سنگین و از جمله تریلی ها و کامیون های حمل بار از سمت مجتمع سنگان خواف، عرض کمی دارد. وی بیان کرد: وقوع حوادث و سوانح بسیار در این جاده از سال های گذشته به یکی از مشکلات و دغدغه‌های مهم مردم و اهالی 8 روستای طول مسیر تبدیل شده است. وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده مجوز کمیسیون ماده ۲۳ برای ارتقا و تعریض این جاده از 5.5 متر فعلی به 7.5 متر اخذ شد. نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس تصریح کرد:‌ با توجه به آن که این میزان نیز جواب گوی نیاز نبود، در نهایت افزایش عرض آن تا ۹ متر و ۲۰ سانتی متر در مصوبه بعدی اخذ شد. محمدپور همچنین گفت: افزایش عرض این جاده از سمت خواف هم در دست پیگیری است و بعد از انجام مناقصه و اخذ اعتبارات لازم عملیات اجرایی آن آغاز می شود. وی افزود:‌ با افزایش عرض جاده گناباد به خواف دغدغه بسیاری از مردم و مسافران و اهالی روستاها در این مسیر کاهش می یابد.
گفتنی است، پیگیری ها برای بهبود وضعیت جاده گناباد به خواف و لزوم ارتقای آن از روستایی به بین شهری و راه اصلی، به ۱۲ سال قبل باز می گردد و حتی مشاور برای این امر انتخاب و اقدامات اولیه انجام شده بود ولی با توجه به تغییر چند فرماندار و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و برخی دیگر از مسئولان ذی ربط، هنوز اقدامی در این خصوص انجام نشده است.