printlogo


کلید کاهش وزن؛ شاید در زبان!

پژوهشگران می‌گویند شناخت چگونگی ایجاد ولع به خوراکی‌های شیرین می‌تواند به مقابله با چاقی کمک کند. آن‌ها به سراغ یک پژوهش رفتند و به این نتیجه رسیدند که احتمال دارد زبان، کلید کمک به کاهش وزن باشد.
پژوهشگران در این مطالعه، برای اولین بار ساختار سه‌بعدی و گیرنده طعم شیرین را ترسیم کردند. این گیرنده‌ها تعداد زیادی از مواد شیمیایی گوناگون دارای طعم شیرین را تشخیص می‌دهند و برخلاف گیرنده‌های طعم‌های دیگر مانند ترش یا تلخ، به‌گونه‌ای تکامل پیدا کرده‌اند که حساسیت زیادی نداشته باشند. این ویژگی به نوبه خود بر تمرکز روی غذاهای شیرین به‌عنوان منبع انرژی و تحریک ولع به آن‌ها نقش دارد.پژوهشگران می‌گویند که شناخت بهتر این گیرنده طعم شیرین می‌تواند به کشف روش‌هایی برای تنظیم آن و احتمالا تغییر میل به شکر کمک کند. این گیرنده که از دو نیمه اصلی تشکیل شده است، بخشی را شامل می‌شود که شبیه گیاه ونوس مگس‌خوار است. شناخت ساختار این بخش که به آن کیسه اتصال گفته می‌شود، می‌تواند به درک بهتر این که چرا برخی افراد به شیرینی بسیار حساس‌اند نیز کمک کند. آن‌ها با شناخت شکل دقیق این گیرنده، می‌توانند بفهمند چرا شیرین‌کننده‌ها به آن متصل می‌شوند و چگونه می‌توان مولکول‌هایی بهتر ساخت یا یافت که این گیرنده را فعال یا عملکردش را تنظیم کنند. اگرچه گیرنده طعم شیرین در دهان یافت می‌شود، اما در سراسر بدن نیز وجود دارد. بنابراین، این نقشه‌ها می‌توانند به پژوهش‌ها ی بیشتر در زمینه سوخت‌و‌ساز بدن کمک کنند. این پژوهش می‌تواند در مقابله با چاقی بسیار مفید باشد.