printlogo


پیشگیری از پارکینسون از میز غذا شروع می‌شود


​​​​​​​
مصرف بیش از حد غذای فراوری‌شده مانند نوشابه‌های شیرین و تنقلات بسته‌بندی‌شده ممکن است بروز علایم اولیه بیماری پارکینسون را تسریع کند.طبق یک مطالعه جدید، مصرف حدود ۱۲ وعده غذای فوق‌فراوری‌شده در روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را بیش از دو برابر افزایش دهد. در این مطالعه یک وعده غذایی معادل ۲۳۰ گرم نوشابه رژیمی یا شیرین‌شده با شکر، یک هات داگ، یک برش کیک غیرخانگی، یک قاشق غذاخوری سس گوجه‌فرنگی یا ۲۸ گرم چیپس سیب‌زمینی بود (یک بسته کوچک چیپس معمولی حدود ۴۲ گرم است). یکی از دلایل ارتباط می‌تواند این باشد که غذاهای فوق‌فراوری‌شده معمولا فیبر، پروتئین و ریزمغذی‌های کمتر، اما شکر افزوده، نمک و چربی‌های اشباع‌شده بیشتری دارند. از طرفی غذاهای فوق‌فراوری‌شده بر تعادل میکروبیوم روده تاثیر می‌گذارند و التهاب، رادیکال‌های آزاد و مرگ نورون‌ها را افزایش می دهند. علاوه بر این، مصرف بیشتر غذاهای فوق‌فراوری‌شده با افزایش خطر تقریبا تمام علایم، به جز یبوست، مرتبط بود. این یافته حتی پس از آن که محققان عوامل دیگر مانند سن، فعالیت بدنی و سیگار کشیدن را‌- که ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارند- در نظر گرفتند، همچنان برقرار بود. پارکینسون یک بیماری درمان‌ناپذیر است، اما رژيم غذایی سالم و فعالیت بدنی می‌تواند روند پیشرفت بیماری را کند کند. به گفته او، کمتر کردن مصرف غذاهای فراوری‌شده و استفاده بیشتر از غذاهای سالم وطبیعی می‌تواند یک راهبرد خوب برای حفظ سلامتی مغز باشد.