کیفیت در آموزش، یکی از گزاره های مهم در نظام آموزشی است. به طوری که استاندار خراسان رضوی در پنجمین نشست شورای آموزش و پرورش استان در کنار ساخت مدارس جدید به افزایش کیفیت آموزش در مدارس تأکید کرد. با این وجود، معاونت آموزش ابتدایی استان در حالی از اجرای 3 طرح در راستای افزایش کیفیت آموزش در مقطع ابتدایی به عنوان پایه و مهم ترین مرحله تحصیل دانشآموزان استان خبر می دهد که نوآوری، خلاقیت و بهرهمندی از روشهای جدید تدریس به صورت مدون در آن نمود ندارد بلکه صرفا به نحوی تبادل تجربه بین معلمان را نشان می دهد. با توجه به دغدغه بسیاری از والدین در مورد استفاده از روش های به روز در آموزش و هم راستا با شرایط کنونی جامعه تهیه یک بسته جامع آموزشی منطبق با نیازهای نسل جدید ضروری به نظر می رسد.
نسل جدید دنیای متفاوتی را در وجوه مختلف زندگی خود دارد و به معنای واقعی زندگی در دهکده جهانی را تجربه می کند. بارها مشاهده شده است که دانش آموزان از برخی معلمان در استفاده از ابزارهای نوین و روش های جمع آوری داده و اطلاعات جلوتر هستند. به همین دلیل است که ضروری به نظر می رسد معلمان در کنار تسلط بر موضوع مورد آموزش به شیوه ها و روش های جدید نیز مسلط باشند تا فضای آموزش برای دانش آموزان پویا، با نشاط و انگیزهبخش باشد. به همین منظور به سراغ معاونت آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان میرویم و آخرین اقدامات برای افزایش کیفیت در آموزش را جویا میشویم.
3 برنامه برای ارتقای کیفیت آموزشمعاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان در توضیح اقدامات انجام شده برای ارتقای کیفیت سطح آموزش در مدارس استان به «خراسان رضوی» می گوید: بحث اصلاح روشهای تدریس در گذشته هم بوده است اما الان با تمرکز بیشتری روی این قضیه کار میشود و آن هم با توجه به نتایج آزمون «سینیوترز» بود که با توجه به درکی که دانشآموزان از پیامهای آن آزمون داشتند نشان داد که عملکردها، عملکرد مثبتی در این مورد نبوده است و ما به سمتی رفتیم تا ریشهای تر این قضیه را حل کنیم. زهرا شوشتری می افزاید: یکی از موضوعات در عدالت آموزشی بحث کیفیت آموزش است. الان با جشنواره اصلاح روشها و الگوهای تدریس، بستری فراهم شد که همکاران برنامههای خود را به اشتراک بگذارند. مورد بعدی این که بحث اجتماعات یادگیری معلمان امسال جزو اولویتها بوده است به این شکل که معلمهای همپایه در یک مدرسه یا همجوار با هم در گروههای مخصوص خود تعامل میکنند و از تجربیات یکدیگر استفاده میکنند. مورد سوم «طرح حامی» است که بر سه درس ریاضی، فارسی و علوم متمرکز میشود، در این طرح دانشآموزانی که در نیمه اول سال تحصیلی نیاز به تلاش یا قابل قبول را کسب کرده باشند؛ جامعه مورد هدف ما هستند و معلم باید تغییراتی را در شیوه تدریس خود برای این افراد ایجاد کند و در صورت نیاز از بهترین معلم آن مقطع کمک گرفته میشود، اکنون 68 درصد این دانشآموزان در استان تحت پوشش طرح حامی هستند و بچههایی که در فرآیند یادگیری دچار نقص بودند در کلاسهای طرح حامی شرکت میکنند. وی به این موضوع نیز اشاره کرد که استان خراسان رضوی در کشور جزو 3 استان برتر است.