کشمش از قدیمیترین و محبوبترین خشکبارهای جهان است که از خشک کردن انگورهای مرغوب تهیه میشود. این خوراکی مقوی سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامینهای گروه B و خواص آنتیاکسیدانی است و در خورد و خوراک ایرانیها هم بسیار کاربردی است. در این مطلب با انواع کشمش، ویژگیهای هر نوع و خواص شگفتانگیز این خشکبار آشنا میشویم.

کشمش سیاه (مویز)| مویز از خشک شدن انگورهای سیاه مجلسی یا شاهانی به دست میآید. این نوع کشمش دارای هسته است و به دلیل اندازه درشتتر و بافت گوشتی، از سایر کشمشها متمایز میشود. مویز قند بیشتری دارد و به دلیل خواص دارویی فراوان، در طب سنتی بسیار مورد توجه است و خام استفاده میشود.
کشمش پلویی| این کشمش طبیعی از خشک شدن انگورهای بیدانه زیر نور مستقیم خورشید به دست میآید. رنگ آن قهوهای است و به دلیل طعم مطلوب و کیفیت بالا، بیشتر در پخت انواع غذاها و شیرینیها استفاده میشود.
کشکش سبز|این نوع کشمش که بیشتر از انگور عسگری تهیه میشود، در سایه خشک شده و رنگ سبز خود را حفظ میکند. ارزش غذایی بالایی دارد و برای کسانی که به دنبال کشمشی طبیعی و بدون مواد افزودنی هستند، گزینه مناسبی است.