printlogo


هشدار قرمز تب کریمه

معاون سلامت اداره کل دام‎پزشکی خراسان رضوی با صدور اطلاعیه ای  درخصوص خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه در آستانه عید قربان هشدار داد و از دامداران و شهروندان خواست اصول بهداشتی در این زمینه را رعایت کنند. دکتر محمدرضا بهروزیان در گفت و گو با ایرنا افزود: نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه‌ها و پرهیز از کشتار غیرمجاز دام در معابر و منازل، مهم‎ترین عوامل پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با عید سعید قربان (۱۶ خردادماه) به شمار می‌رود.
​​​​​​​
افزایش فعالیت کنه های عامل بیماری
وی با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌های عامل بیماری تب خونریزی دهنده بیان کرد: انتقال این بیماری از دام به انسان در این فصل تشدید می‌شود، بی‌توجهی دامداران به این موضوع و رعایت‎نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای دام‎پزشکی، از جمله سم‎پاشی دام و اماکن دامی به شیوع بیماری دامن می‌زند. معاون سلامت اداره کل دام‎پزشکی خراسان رضوی با بیان این‎که بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ گونه علامتی ندارد، ادامه داد: از دامداران و شهروندان تقاضا می شود، در صورت مشاهده کنه روی بدن احشام از دست زدن به آن یا له کردن کنه با دست خودداری کنند. وی عمده‌ترین راه‌های انتقال بیماری به انسان را شامل تماس با دام‌های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد.
بهروزیان از دامداران خواست در نگهداری دام‌ها و تماس با آن‎ها نکات بهداشتی را رعایت و شهروندان نیز گوشت مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت دام‎پزشکی تهیه و از هرگونه ذبح غیرمجاز دام خودداری کنند. وی گفت: اداره کل دام‎پزشکی خراسان رضوی در راستای پیشگیری از این بیماری اقداماتی نظیر نظارت بر کشتارگاه‌ها، سم‎پاشی دام‌ها و اماکن نگهداری دام‌ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه‌ها در پیش‌سرد را انجام داده است. این مسئول در دام‎پزشکی خراسان رضوی تاکید کرد: دام‌ها قبل از جابه‎جایی، سم‎پاشی شده و برای حمل و نقل آن‎ها گواهی بهداشتی دام‎پزشکی اخذ و بازرسی قبل و بعد از کشتار دام‌ها در کشتارگاه‌ها باید انجام شود.
شایان ذکر است، عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنه‌ای به نام «هیالوما» به عنوان میزبان واسط از دام به دام دیگر انتقال می‌یابد؛ انسان به طور مستقیم از طریق گزش کنه آلوده به ویروس یا مصرف گوشت آلوده به این بیماری مبتلا می‌شود.