printlogo


ذرت؛ رفیق سلامتی و شریک

ذرت حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌های گروه B، به‌ویژه تیامین (B1)، نیاسین (B3)، و فولات (B9) است. این ویتامین‌ها نقش کلیدی در تولید انرژی، سلامت اعصاب و عملکرد مغز دارند. تیامین موجود در ذرت برای تقویت حافظه و پیشگیری از زوال شناختی در سالمندان اهمیت زیادی دارد.
ذرت شیرین انواع محبوبی از ذرت هستند، اما محصولات ذرت تصفیه شده نیز به طور گسترده مصرف و از آن اغلب به عنوان مواد تشکیل دهنده در غذاهای فراوری شده، استفاده می‌شود. ذرت سبوس‌دار مانند همه غلات سالم است، زیرا سرشار از فیبر و بسیاری از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌هاست.

​​​​​​​
 فیبر بالا؛ تنظیم گوارش و قند خون
یکی از مهم‌ترین مزایای تغذیه‌ای ذرت، محتوای بالای فیبر محلول و نامحلول آن است. فیبر باعث بهبود حرکات روده، کاهش یبوست و تنظیم سطح قند خون می‌شود. همچنین می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش و سلامت قلب را ارتقا دهد.
ذرت حاوی مقدار مناسبی فیبر است. یک کیسه متوسط (۱۱۲ گرم) پاپ کورن سینما تقریباً ۱۶ گرم فیبر دارد. این به ترتیب ۴۲ و ۶۴ درصد ارزش روزانه  برای مردان و زنان است. در حالی که محتوای فیبر انواع مختلف ذرت متفاوت است، به طور کلی حدود ۹ تا ۱۵ درصد وزن خشک آن را تشکیل می‌دهد. بنابراین یکی از خواص ذرت مکزیکی آب پز یا هر ذرت دیگری، کمک به بهبود یبوست و سلامت دستگاه گوارش است.
 آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای مقابله با بیماری‌ها
ذرت سرشار از آنتی‌اکسیدان است و این ترکیبات، با کاهش التهاب و مقابله با آسیب رادیکال‌های آزاد، به پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها و مشکلات بینایی کمک می‌کنند.
 دوست قلب و عروق
به‌دلیل وجود پتاسیم، منیزیم و فیبر، مصرف منظم ذرت می‌تواند در کاهش فشار خون، حفظ ضربان منظم قلب و بهبود گردش خون مؤثر باشد و پژوهش‌ها نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی حاوی غلات کامل مانند ذرت می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهند.
 ذرت و سلامت استخوان‌ها
ذرت حاوی فسفر، منیزیم و مقداری کلسیم است که همگی برای حفظ تراکم و سلامت استخوان‌ها ضروری‌اند و صرف آن به‌ویژه در دوران رشد، بارداری یا سالمندی می‌تواند به تأمین نیازهای استخوانی بدن کمک کند.
 گزینه‌ای مغذی برای رژیم‌های بدون گلوتن
ذرت به‌طور طبیعی فاقد گلوتن است، بنابراین انتخاب مناسبی برای افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن است و همچنین برای گیاه‌خواران، ذرت می‌تواند بخشی از رژیم غذایی پروتئینی و پرانرژی باشد، به‌خصوص در ترکیب با حبوبات.