غفوریان- در پی دستور رئیس قوه قضاییه، آزادسازی قیمت بلیت هواپیما که با رای دیوان عدالت اداری از ماه قبل صورت گرفته بود، متوقف شد.خراسان 10 تیر ماه گذشته و پس از رای دیوان عدالت اداری مبنی بر آزادسازی قیمت پروازها در گزارشی با عنوان «آزادسازی گرانفروشی» نوشت: «اگرچه آزادسازی نرخ ها در شرایط استاندارد، یک روش علمی و معقول به منظور رقابتی سازی عرضه و در مواردی کاهش قیمت ها می شود، اما وقتی میدان عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارد و عرضه نسبت به سبد تقاضا کمتر است، آنچه در عمل رخ می دهد، افزایش قیمت ها خواهد بود.» همان وقت بذرپاش وزیر راه از رای دیوان عدالت انتقاد و عنوان کرد: «از طریق روسای قوا به دنبال توقف آزادسازی نرخ پروازهای داخلی هستیم.»
وزیر راه: آزادسازی قیمت ها از اول اشتباه بوددر پی دستور رئیس قوه قضاییه، روز گذشته وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که حکم آزادسازی نرخ بلیت هواپیما از ابتدا نادرست بوده و آزادسازی ظلم در حق مردم است، گفت: آزادسازی زمانی معنا پیدا می کند که عرصه و تقاضا متناسب باشد. از رئیس قوه قضاییه پیگیری کرده ایم که حکم توقف رای دیوان را هم گرفته بودیم.وی تاکید کرد: درباره قیمتگذاری دولت در بخش حملونقل هوایی، یکی دو شرکت در دیوان عدالت، موضوع را مطرح کردند. استناد هیئت عمومی دیوان رای آزادسازی نرخها به برنامه پنجم بود که البته این برنامه 6 سال قبل منقضی شده است. از این رو این احکام دیگر قانون نیست مگر این که به قانون دایمی تبدیل شود .شرکتهای هواپیمایی داخلی از اواخر آذر ۱۴۰۲ با استناد به رای دیوان عدالت اداری در خصوص آزاد سازی نرخ گذاری بلیت هواپیما، اقدام به افزایش قیمت بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی کردند که وزارت راه و شهرسازی نامهای در خصوص اعمال ماده ۹۱ برای رأی دیوان ارسال کرد که در مقابل رئیس دیوان نیز رأی را تا اطلاع ثانوی موقوفالاجرا کرد تا پساز برگزاری جلسات کارشناسی شده، مجدد رأی نهایی اعلام شود.
بذرپاش ادامه داد: بر این اساس، در ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ رئیس دیوان عدالت اداری در نامه ای درخواست اعمال ماده ۹۱ قانون نسبت به رأی مذکور در هیئت تخصصی را واجد ایراد قانونی تشخیص نداد. طبق آخرین عمل، دیوان عدالت اداری اقدام به ابطال مصوبه ستاد تنظیم بازار کرد که بر اساس آن مقرر شده بود "حمل و نقل بار و مسافر هوایی مشمول قیمت گذاری بوده و افزایش قیمت آن منوط به هماهنگی با ستاد مزبور می باشد".
با نرخ های قبلی، شرکت ها زیان ده نیستندوی یادآور شد: با نرخ های قبلی هیچ کدام از شرکتها زیانده نیستند و برخی شرکتها با سودهای بسیار بالای فعالیت می کنند. با نرخ 600 هزار تومان برای هر بلیت پروازی نرخ زیان در ایرلاین های داخلی شناسایی نشد.