printlogo


یادمان
پری صابری؛ پیونددهنده ادبیات و نمایش

پری صابری، نویسنده و کارگردان سرشناس کشورمان که در چند سال اخیر درگیر بیماری بود، درگذشت. او از کارگردانان باسابقه تئاتر و زاده سال ۱۳۱۱ بود.
این هنرمند پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه در ایران، به فرانسه رفت و در آن‌جا تحصیلات خود را ادامه داد. پری صابری پس از بازگشت به ایران، گروه تئاتر پازارگاد را راه اندازی کرد و در طول سال‌ها فعالیت خود نویسندگی، کارگردانی، طراحی صحنه و ترجمه آثار مختلفی را برعهده گرفت. صابری در سال‌های ۱۳۴۷تا ۵۷ مدیر فعالیت‌های فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را در تهران تأسیس کرد.
وقتی به کارنامه هنری پری صابری نگاه می‎‌کنیم، عشق و علاقه فراوان او به ادبیات فارسی را می‌بینیم. آثار این کارگردان سراسر ادای دین به میراث ادبی فارسی است؛ از «بیژن و منیژه» و «هفت‌خان رستم» تا «شمس پرنده»، «لیلی و مجنون»، «رند خلوت‌نشین»، «من از کجا عشق از کجا»، «هفت شهر عشق» و «سوگ سیاوش». پری صابری دو نمایش «شمسِ پرنده» و «اسطوره سیاوش» را علاوه بر ایران، در تالار یونسکو در شهر پاریس نیز روی صحنه برد. این کارگردان در سال 2004 نشان هنر و ادب فرانسه را دریافت کرد.
در پی درگذشت پری صابری، هنرمند باسابقه تئاتر، تنی چند از مدیران فرهنگی و هنری از جمله محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی، مشاور وزیر فرهنگ و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با انتشار پیام‌هایی، درگذشت این هنرمند را تسلیت گفتند.