printlogo


زلنسکی و ترس از تنهایی


ملک‌زاده
intenational@khorasannews.com
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در گفت‌وگو با شبکه «ای‌بی‌سی» تأیید کرد که موضع و سیاست حمایتی واشنگتن از اوکراین احتمالاً پس از انتخابات ریاست‌جمهوری تغییر کند؛ پس بنابراین ما باید پیشاپیش خود را آماده کنیم.
رئیس‌جمهور اوکراین در صحبت‌های خود در سازمان ملل، مدعی شد که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، مرتکب جرم بین‌المللی شده و بسیاری از قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته است و تاکید کرد که این جنگ تنها به این خاطر که «کسی از جنگ خسته شده است» به پایان نمی‌رسد، بلکه باید مسکو را به صلح وادار کرد. زلنسکی به دنبال جلب حمایت متحدان خود برای طرحی با عنوان «طرح پیروزی» است. او در سفر خود به نیویورک این طرح را به مسئولان آمریکایی ارائه کرده است. باوجود حملات اوکراین به کورسک روسیه و تسلط بر بخش‌هایی از این منطقه، هم اکنون مسکو توانسته است بار دیگر کنترل اوضاع را به دست بگیرد و بر مناطقی از شرق اوکراین مسلط شود. به همین دلیل مطرح‌کردن طرح موسوم به «طرح پیروزی»اش با دونالد ترامپ و کامالا هریس، نامزدهای حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بسیار مهم است. بنابر ادعای زلنسکی هدف از طرح پیروزی پایان سریع جنگ است و نه طولانی‌کردن آن. از سوی دیگر، روسیه همچنان در حال پیش رفتن در خاک اوکراین است. در ادامه پیشروی سریع ارتش روسیه در دونتسک به‌رغم حمله کی‌یف به منطقه کورسک روسیه، وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که دو روستای Hostre  و Hryhorivka در این منطقه را به کنترل درآورده است.
جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در نشست سالانه سازمان ملل، به موضوع اوکراین و دفاع از این کشور در برابر روسیه به عنوان یکی از اولویت‌های امنیت ملی ایالات متحده و متحدانش اشاره کرد: «خبر خوب این است که جنگ پوتین برای رسیدن به هدف اصلی او شکست خورده است.» او بار دیگر تاکید کرد که واشنگتن به حمایت خود از کی‌یف تا «دستیابی به صلح پایدار» ادامه خواهد داد. از این رو انتخابات پیش‌رو آمریکا برای زلنسکی بسیار مهم است؛ به طوری که پیروزی یا شکستش در برابر روسیه بستگی به نتیجه این انتخابات دارد؛ چرا که دونالد ترامپ، خواهان کاهش کمک‌های مالی و تسلیحاتی واشنگتن به اوکراین است و کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها خواهان ادامه روند کنونی و حمایت از کی‌یف است.

میزان حمایت از اوکراین در افکار عمومی
طبق آخرین نظرسنجی اندیشکده بروکینگز، ۴۸ درصد آمریکایی‌ها معتقدند که تا هر زمان که لازم باشد، باید از اوکراین حمایت کرد. به لحاظ گرایش حزبی ۶۳ درصد از دموکرات‌ها و ۳۷ درصد از جمهوری‌خواهان از حمایت کامل از اوکراین حمایت می کنند.درصد کمتر حمایت جمهوری‌خواهان به معنای این نیست که بقیه آن‎ها طرفدار حمایت کامل نیستند بلکه مسئله زمان مطرح است. به عنوان مثال، ۵۳ درصد از جمهوری‌خواهان با پشتیبانی ۱ تا ۲ ساله از اوکراین موافق هستند.نکته جالب این نظرسنجی، تغییر نگاه جمهوری‌خواهان نسبت به سال گذشته است. با وجود مخالفت‌های علنی ترامپ و ونس با حمایت از اوکراین، جمهوری‌خواهان بیشتری از تداوم کمک به اوکراین حمایت می‌کنند. به عنوان مثال، در ۲۰۲۳، فقط ۲۹ درصد از جمهوری‌خواهان حامی کمک به اوکراین بودند که اکنون به ۳۷ درصد رسیده است. این رشد نسبی در میان رأی‌دهندگان دموکرات هم وجود دارد.