printlogo


احساس ارزشمندی با انجام کارهای‌ هنری؟
آیا هنر و صنایع‌دستی می‌تواند به حفظ سلامت‌روان کمک کند؟ پژوهشی که به‌تازگی منتشر شده است شواهدی ارائه می‌دهد که پرداختن به بخش خلاقانه وجود سلامت‌روان را به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بهبود می‌بخشد. به گزارش «ایندیپندنت فارسی»، دکتر «هلن کیز» از دانشگاه انگلیا راسکین در انگلیس و نویسنده اصلی این پژوهش، توضیح می‌دهد تاثیر فعالیت‌های هنری و صنایع‌دستی در ایجاد حس ارزشمندی زندگی بیش از اشتغال است.

​​​​​​​ایجاد حس موفقیت و داشتن دستاورد
صنایع‌دستی نه تنها حس موفقیت و داشتن دستاورد ایجاد می‌کند، بلکه مسیری معنادار برای ابراز و بیان است اما این مسئله همیشه درباره اشتغال صادق نیست. برخی پژوهش‌ها پیشتر نشان داده بودند که فعالیت‌‌های خاص صنایع دستی می‌تواند برای افراد مبتلا به عارضه‌های سلامت روان اثر درمانی داشته باشد.

بررسی 7182 نفر
دانشمندان در این پژوهش داده‌های گروهی متشکل از ۷۱۸۲ فرد شرکت‌کننده در نظرسنجی وزارت فرهنگ، رسانه و ورزش بریتانیا را تجزیه و تحلیل کردند. در این نظرسنجی میزان مشارکت عمومی در فعالیت‌های فرهنگی، دیجیتال و ورزشی بررسی شده بود. آن‌ها متغیرهای جمعیتی اجتماعی که بر سلامت روان و بهزیستی تاثیر دارند، کنترل کردند: جنسیت، گروه سنی، وضعیت اشتغال و میزان محرومیت. به‌عنوان مثال، ضعف سلامت، بیکاری و میزان بالای محرومیت همگی با سلامت روان و بهزیستی پایین‌تر ارتباط دارد. از تمام شرکت‌کنندگان خواسته شد تا احساس شادی، اضطراب و رضایتشان از زندگی را ارزیابی و نظرشان را درباره ارزشمندی زندگی بیان کنند. از آن‌ها همچنین سوال شد که چقدر احساس تنهایی می‌کنند. وقتی درباره انجام کارهای هنری سوال شد، ۳۷.۴ درصد شرکت‌‌کنندگان تایید کردند که در ۱۲ ماه گذشته دست‌کم یک فعالیت هنری داشته‌اند.

فرصتی مهم برای بهزیستی عمومی
افرادی که فعالیت‌های هنری داشتند، شادی و رضایتشان از زندگی بیشتر بود و احساس قوی‌تری درباره ارزشمندی زندگی داشتند. این افزایش حس ارزشمندی زندگی در شرکت‌کنندگان به‌اندازه تاثیر شاغل بودن قابل‌ملاحظه بود. گرچه این آثار کوچک‌اند، ابعادشان مشابه متغیرهای جمعیتی‌اجتماعی است که تغییرشان بسیار دشوارتر است، بنابراین، استفاده از آثار مثبت فعالیت‌های هنری فرصتی مهم برای بهبود سلامت روان و بهزیستی عمومی فراهم می‌کند.