printlogo


تخم‌مرغ دشمن زوال عقل

​​​​​​​تحقیقات جدید نشان می‌دهد احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که روزی یک عدد تخم‌مرغ می‌خورند، کمتر از افرادی است که به‌صورت هفتگی یا ماهانه یک عدد تخم‌مرغ می‌خورند. البته این نتیجه نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است، اما همان‌طور که از قبل می‌دانیم تخم‌مرغ منبع خوبی برای ویتامین B، کولین، فولات و ویتامین D است که برای محافظت در برابر بیماری‌ها موثرند. گذشته از همه این‌ها تخم‌مرغ حدود 6گرم پروتئین دارد که به احساس سیری و تقویت توده عضلانی کمک می‌کند. محققان در پژوهشی که در نشریه «مواد مغذی» منتشر شد، ۲۳۳ نفر مبتلا به زوال عقل و ۲۳۳ نفر بدون زوال عقل را از طریق اطلاعات مراکز خدمات سلامت جامعه و سیستم مدیریت زوال عقل در گوانگژوی چین، به صورت تصادفی انتخاب کردند تا غذاهای مصرفی آن‌ها در دو سال گذشته و دیگر عوامل خطرزا برای بیماری‌های مزمن را بررسی کنند. در مقایسه با افراد بدون زوال عقل، شرکت‌کنندگانی که مبتلا به زوال عقل بودند، بیشتر احتمال داشت مسن‌تر باشند، تحصیلات و درآمد خانوادگی پایین‌تری داشته باشند، بیوه یا طلاق‌گرفته/هرگز ازدواج‌نکرده باشند، سیگار بکشند، بیماری عروق کرونر قلب یا سکته مغزی و سطوح بالایی از آسیب‌های سر، برونشیت مزمن، افسردگی، میگرن و بیماری پارکینسون داشته باشند. آن‌ها همچنین کمتر از گوشت مرغ، ماهی، سبزی و میوه‌ استفاده می‌کردند و مصرف تخم‌مرغ در این گروه‌ها متفاوت بود؛ 2.8درصد حداقل دو بار در روز تخم‌مرغ می‌خوردند، ۳۵ درصد روزانه و ۱۲ درصد یک بار در ماه و 13.5 درصد به‌ندرت تخم‌مرغ می‌خوردند یا اصلا تخم‌مرغ مصرف نمی‌کردند. طبق نتایج، احتمال ابتلا به بیماری زوال عقل در میان افرادی که هفته‌‌ای یا ماهی یک بار تخم‌مرغ می‌خوردند، در مقایسه با افرادی که روزانه تخم‌مرغ می‌خوردند،‌ به طور قابل‌توجهی افزایش یافت و خطر ابتلا به اختلالات شناختی در افرادی که تخم‌مرغ بیشتر مصرف می‌کردند، کمتر بود. نتایج به‌دست آمده نشان داد در افراد مبتلا به زوال عقل که ماهانه تخم‌مرغ می‌خوردند، این میزان در مقایسه با گروه کنترل 15.5 درصد در مقابل 8.6درصد بود. اما زوال عقل در افرادی که روزانه تخم‌مرغ مصرف می‌کردند، کمتر و 28.3 درصد در برابر 41.6 درصد بود. درباره ارتباط میان میزان مصرف تخم مرغ و زوال عقل مطالعات کمی انجام شده است.