printlogo


با تغذیه هوای قلبت رو داشته باش

​​​​​​​سبزیجات برگ دار| سبزیجات برگ دار و سبز مانند اسفناج، کلم برگ و کلم سبز به عنوان موادی غنی از نظر سطح ویتامین و مواد معدنی شناخته می‌شوند. این گروه از سبزیجات سرشار از ویتامین کا است که به حفاظت از عروق و بهبود انعقاد خون کمک می‌کند. از سوی دیگر وجود نیترات‌های غذایی در سبزیجات برگدار و سبز برای کاهش فشار خون و بهبود ضخامت عروق مفید است.
غلات سبوس‌دار| غلات سبوس‌دار مانند برنج قهوه‌ای، جو و گندم کامل برخلاف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده برای قلب و عروق مفید هستند. نتیجه چند تحقیق پزشکی مختلف نشان داده است افرادی که غلات سبوس‌دار مصرف می‌کنند، در معرض خطر کمتری از نظر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، زغال اخته، شاه توت و تمشک دارای گروهی از مواد مغذی هستند که نقش مهمی در سلامت قلب دارند.
 توت‌ها| مصرف توت فرنگی، زغال اخته، شاه توت و تمشک می‌تواند به طور همزمان بر چند عاملی که منجر به ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند، تاثیرگذار باشند.
 ماهی| ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، ماهی تن، ماهی خال‌خالی و ماهی ساردین به دلیل وجود «امگا ۳» به عنوان مواد غذایی مفید برای سلامت قلب و عروق شناخته می‌شوند. مصرف این گروه از ماهی‌ها در درازمدت به کاهش سطح کلسترول، تری‌گلیسرید، قند خون و فشار خون کمک می‌کند. دانشمندان بر این باور هستند که مصرف ماهی در درازمدت منجر به بهبود سلامت قلب، بهبود علایم افسردگی و افزایش امید به زندگی می‌شود. مصرف روغن‌ماهی به کسانی که به هر دلیلی ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون مصرف نمی‌کنند در کسب «امگا ۳» کمک می‌کند.
گردو| گردو سرشار از برخی مواد معدنی مانند منیزیم است. بررسی‌ها نشان داده است که مصرف چند بار گردو در یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی منجر شود. به گفته دانشمندان مصرف گردو به کاهش کلسترول خون، تنظیم فشار خون و کاهش خطر سکته قلبی و مغزی کمک می‌کند. از دیگر مواد غذایی که مصرف آن ها می‌تواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد، می‌‌توان به انواع لوبیا، بادام، تخم شربتی، تخم کتان، روغن دانه کنف، سیر، سویای سبز (ادامامه)، روغن زیتون و چای سبز اشاره کرد.
  کدام مواد غذایی برای سلامت قلب و عروق مضر هستند؟
فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، ژامبون و بیکن به دلیل وجود نمک و مواد نگهدارنده برای قلب و عروق مضر هستند. این محصولات می‌توانند باعث افزایش فشار خون شوند. گوشت قرمز از دیگر مواد غذایی است که می‌تواند برای قلب و عروق مضر باشد. کیک‌ها و شیرینی‌ها که اغلب سرشار از چربی‌های مضر و قند زیاد هستند نیز برای سلامت قلب و عروق مضر هستند. سیب‌زمینی سرخ کرده و دیگر مواد سرخ شده به دلیل چربی زیاد می‌توانند برای قلب و عروق مضر باشند. دانشمندان همچنین توصیه می‌کنند که افراد برای حفظ سلامت قلب و عروق خود در آشپزی به جای کَره از روغن زیتون استفاده کنند.