وقتی گلودرد دارید، سوزش و احساس ناراحتی ناشی از آن میتواند نوشیدن یا خوردن را سخت کند. به نوشته نشریه پزشکی "Healthline" مصرف غذاهایی که نرم هستند و قورت دادن آنها بسیار آسان است، در صورت داشتن گلودرد، بیشتر توصیه میشود. بافت نرم به محدود کردن میزان تحریک گلو کمک میکند. بهترین غذاها برای تسکین درد گلو عبارتند از: پاستای گرم و پخته شده، بلغور جو دوسر گرم، دسرهای ژلاتینی، ماستهای ساده یا ماستهایی با میوههای پوره شده، سبزیجات پخته شده، پوره سیب زمینی، سوپهایی بر پایه آب گوشت و خامه، شیر، آبمیوههای غیر اسیدی مانند آب انگور یا سیب، تخم مرغ آبپز یا همزده و بستنی.
از چه غذاها و نوشیدنیهایی باید اجتناب کرد؟شما باید از غذاهایی که ممکن است گلو را بیشتر تحریک کند یا غذاهایی که بلعیدن آن ها دشوار است، اجتناب کنید. این غذاها عبارتند از: کراکرها، ادویه ها و سسهای تند، نوشابههای گازدار، غذاها یا نوشیدنیهای بسیار گرم، چیپس سیبزمینی، چوب شور یا ذرت بو داده، سبزیجات تازه و خام، میوههای اسیدی مانند پرتقال، لیمو، لیموترش، گوجه فرنگی و گریپ فروت یا آب آنها. در برخی افراد، لبنیات ممکن است باعث غلیظ تر شدن مخاط شود. این امر شاید منجر به تشدید گلو درد شود.
چگونه گلودرد را درمان کنیم؟اولین و مقرون به صرفه ترین راه برای تسکین گلودرد غرغره کردن با آب گرم و نمک است. حدود یک قاشق غذاخوری نمک را در ۲۰۰ گرم آب گرم بریزید. سپس چند جرعه بنوشید، سر خود را به عقب ببرید و غرغره کنید. میتوانید از برخی داروهای بدون نسخه که با داروهای روتین شما تداخلی ندارند هم استفاده کنید. اگر گلودرد شما ادامه دارد یا با تب بالا یا تورم غدد همراه است، به پزشک مراجعه کنید. بیشتر گلودردها به دلیل عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا یا عفونتهای باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی ایجاد میشوند. اگر گلودرد شما غیرقابل تحمل شده یا علایم دیگری مانند مشکل در بلع یا تنفس، تب، درد مفاصل و ... دارید و همچنین اگر گلودرد شما بیش از یک هفته طول کشیده، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما میتواند آزمایشهایی را برای تشخیص هر چیزی که نیاز به توجه بیشتری دارد، انجام دهد.