طبق تحقیق جدیدی که توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، داشتن یک شریک زندگی شاد ممکن است نه تنها حال ما را بهتر کند، بلکه به ما کمک میکند تا استرس را بهویژه در سنین بالاتر، مدیریت کنیم. به گزارش راهنماتو، محققان بعد از آنکه حالتهای عاطفی گزارششده توسط افراد و میزان رضایت آنها از روابطشان را با سطح هورمون کورتیزول مقایسه کردند، متوجه شدند که زوجهای مسنتر وقتی در رابطهشان احساسات مثبتی را تجربه میکردند، سطح کورتیزولشان هم پایینتر بود. «تومیکو یوندا» استادیار روانشناسی که نویسنده اصلی این مقاله است، میگوید: «احساسات مثبت نسبت به شریک زندگی میتواند به مثابه یک منبع اجتماعی عمل کند»
کورتیزول چیست؟کورتیزول بخش مهمی از واکنش بدن به استرس و عملکرد روزمره است. سطح کورتیزول هنگام بیدار شدن بهشدت افزایش مییابد و سپس به تدریج در طول روز کاهش مییابد. احساسات ما در طول روز بر تولید کورتیزول تأثیر میگذارد. مطالعات مکرر نشان داده که احساسات منفی با سطوح بالاتر کورتیزول مرتبط هستند و اگر کورتیزول به صورت مزمن در سطح بسیار بالا قرار داشته باشد، بدن را به شدت ضعیف میکند. یوندا میگوید: «احساسات مثبت میتوانند تولید کورتیزول را کاهش دهند. این ارتباط به خصوص وقتی فکر کنیم که هسرمان تا چه اندازه میتوانند این اثر را تشدید کنند، مرتبطتر هم میشود.»
ارتباط بین خوشبختی و کورتیزول در زوجهای مسنتریوندا و تیم تحقیقاتی او دادههای ۳۲۱ بزرگسال بین ۵۶ تا ۸۷ سال را در سه مطالعه فشرده در کانادا و آلمان بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ تحلیل کردند. این مطالعه نشان داد که بدن شخص زمانی که همسرش عواطف مثبتتر از حد معمول نشان میداد، کورتیزول کمتری آزاد میکرد. این اثر حتی در مقایسه با زمانی که فرد احساسات مثبت خودش را گزارش میکرد، قویتر بود. همچنین در میان مسنترها و افرادی که از رابطهشان رضایت بیشتری داشتند هم قویتر بود.
فرمول ساخت خوشبختی«یوندا» در پایان میگوید که این نتایج همراستا با یک نظریه روانشناسی است که میگوید احساسات مثبت میتوانند توانایی عمکرد ما در لحظه را افزایش دهند تا بتوانیم منعطفتر عمل کنیم. این تجربهها میتوانند یک حلقه بازخورد مثبت ایجاد کنند که این توانایی را در گذر زمان افزایش میدهند.»