با توجه به اینکه بیماریهای قلبی-عروقی یکی از علل اصلی مرگومیر در سراسر جهاناند، مطالعه جدیدی به بررسی خواص توتفرنگی بهعنوان یک روش طبیعی و خوشمزه برای کمک به سلامت قلب و کنترل کلسترول پرداخته و بر فواید مصرف منظم توتفرنگی، بین یک تا چهار فنجان در روز، برای سلامت قلب و عروق تاکید کرده است. محققان دانشگاه دیویس کالیفرنیا به کمک حمایتهای مالی کمیسیون توتفرنگی کالیفرنیا، نتایج ۴۷ کارآزمایی بالینی و ۱۳ مطالعه مشاهدهای بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ را بررسی و تجزیه و تحلیل کردند. این نتایج در شماره سپتامبر مجله «بررسیهای انتقادی در علوم غذایی و تغذیه» منتشر شده است.
بنابر نتایج بهدست آمده، توتفرنگی سرشار از فیتونوترینتهای (مواد شیمیایی طبیعی یا ترکیباتی که در گیاهان وجود دارد) مفید مانند پلیفنولها و فیبر است که به کاهش سطوح کلسترول بد (الدیال) و تریگلیسیرید کمک میکند و التهاب را در بدن کاهش میدهد. نتیجه این فرایند، بهبود کلی سلامت قلب و کنترل بهتر عوامل خطرزا در بروز بیماریهای قلبی-عروقی است. به گزارش یورکآلرت، توتفرنگی، چه به صورت تازه، چه فریزشده و چه خشکشده، بر سلامت قلب و عروق، بهویژه در افرادی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی قرار دارند، تاثیر بسزایی دارد و با بهبود سوختوساز چربیها و کاهش التهاب سیستمیک، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهد. فراتر از سلامت قلب، این مطالعه به مزایای جالب توتفرنگی برای سلامت مغز هم اشاره میکند. براساس نتایج این تحقیق، توتفرنگی به لطف محتوای غنی از فلاونوئیدها میتواند به بهبود عملکرد شناختی مغز و مبارزه با استرس اکسیداتیو، عوامل کلیدی در حفظ هوشیاری مغز در میانسالی، کمک کند. به گفته متخصصان، افراد عموما برای حفظ سلامت مایلاند از راهحلهای طبیعی و مبتنی بر غذا استفاده کنند و توتفرنگی یک راهکار راحت، خوشمزه و مقرونبهصرفه برای کمک به سلامت قلب محسوب میشود، زیرا سرشار از فیتونوترینتها، فیبر و انواع ویتامین، بهویژه ویتامین ث است و میتواند به راحتی به اسموتیها، ماست یا سالادها اضافه یا به عنوان یک میانوعده صرف شود.