منطقه سنگان در خراسان رضوی یک میلیارد و 200 میلیون تن ذخیره زمین شناسی دارد که از این میزان 800 میلیون تن قابل برداشت شناسایی و با توجه به وضعیت جوان معادن، تاکنون حداکثر 150 میلیون تن از ذخایر سنگ آهن برداشت شده و آن طور که مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان اعلام کرده این برنامه ریزی وجود دارد که تا افق 1407 در مجموع 30 درصد از خوراک صنعت فولاد کشور توسط این مجموعه تامین شود. به گزارش «خراسان رضوی»، جمعی از مدیران و اهالی رسانه کشور از ظرفیت های معدنی و صنعتی سنگان خواف بازدید کردند و در جریان اقدامات فنی و زیرساختی معادن سنگ آهن در این منطقه قرار گرفتند؛ از اکتشاف، آتشباری و استخراج گرفته تا تبدیل سنگ آهن به کنسانتره و گندله و درنهایت استفاده در صنعت فولاد. در حاشیه این بازدید نشست خبری با حضور مدیرمجتمع سنگ آهن سنگان نیز در محل معدن برگزار شد.
مشکلات معادن از توقف تقسیط حقوق دولتی رسولیان در پاسخ به سوال «خراسان رضوی» درباره تبعات اجرای طرح توقف تقسیط حقوق دولتی برای معادن خرد و متوسط اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع مالی و مشکلات نقدینگی شرکت ها، اکثر معادن به صورت اعتباری فروش دارند و ما خودمان نیز منابع استخراج شده را از طریق مبادی قانونی به صورت اعتباری می فروشم که طبیعتا وقتی تقسیط پرداخت حقوق دولتی متوقف می شود، معادن را با مشکلاتی مواجه می کند که باید راهکاری برای اصلاح این رویه پیدا کنیم. وی همچنین درباره میزان حقوق دولتی پرداخت شده توسط مجتمع سنگ آهن سنگان گفت: به طور مشخص باید 25 درصد از هر آنچه را استخراج می شود به نرخ روز به عنوان حقوق دولتی پرداخت کنیم، طی 6 ماه ابتدای امسال حدود 6 هزار میلیارد با همین عنوان پرداخت کرده ایم. وی تاکید کرد: البته ما خیلی مشکل آنچنانی نداریم و جریمه تاخیر را هم پرداخت می کنیم.
راه اندازی اولین مرکز اکتشافات شرق کشورعلی رسولیان در این نشست پس از اعلام گزارش عملکردی از وضعیت اکتشافات و برنامه های تولید و توسعه این مجتمع از ضرورت توسعه اکتشافات در این منطقه گفت و تصریح کرد: این منطقه یکی از بزرگ ترین ذخایر سنگ آهن کشور را دارد و در این زمینه در حال برنامه ریزی برای افزایش اکتشافات و عمق اکتشاف هستیم و به زودی نیز اولین مرکز اکتشافات شرق کشور در این منطقه آغاز به کار خواهد کرد.
مشارکت در توسعه زیرساخت های منطقه
یکی از مشکلاتی که به وضوح در این منطقه مشاهده می شود، ضعف جدی در زیرساخت ها از جمله زیرساخت های جاده ای در منطقه سنگان و خواف است. مدیرمجتمع سنگ آهن سنگان درباره اقدامات برای مشارکت در توسعه زیرساخت های منطقه و البته عملکرد در حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز گفت: طرحهای مختلفی برای توجه به زیرساخت های منطقه وجود دارد که از جمله آن می توان به برنامه ها برای توسعه زیرساخت های حملونقل و احداث جادههای جدید و همچنین توجه به وضعیت حمل و نقل ریلی اشاره کرد. وی افزود: در حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز در حال برنامه ریزی برای اشتغال زایی در حوزه انرژی پاک هستیم تا این منطقه با توجه به ظرفیت بالایی که در حوزه انرژی بادی دارد به محلی برای رشد و توسعه انرژی پاک و توسعه اشتغالزایی غیروابسته به معدن تبدیل شود.