printlogo


برآمدگی‌های اطراف چشم چه ارتباطی با مشکل قلبی دارد؟

​​​​​​​بیماری‌های قلبی‌عروقی یکی از مشکلات رایج سلامت در جهان‌است و سالانه میلیون‌ها نفر به آن‌ها مبتلا می‌شوند. به گزارش بنیاد قلب بریتانیا، حدود 7.6میلیون نفر در این کشور بیماری‌ قلبی‌عروقی دارند؛ اما با وجود رایج بودن این بیماری، بسیاری از افراد با علایم و نشانه‌های بیماری قلبی آشنا نیستند. به‌خصوص این که برخی از این مشکلات عروقی مانند کلسترول بالا، معمولا علایمی هم ندارند. به گزارش «هافینگتن‌پست» برای تشخیص کلسترول بالا اغلب به آزمایش خون نیاز است؛ با وجود این، بنیاد قلب بریتانیا خاطرنشان می‌کند اگر به اختلال ژنتیکی هیپرکلسترولمی فامیلی مبتلا باشید، ممکن است علایم ظاهری هم داشته باشید.
  هیپرکلسترولمی خانوادگی چیست و چه علایمی دارد؟
هیپرکلسترولمی خانوادگی یا فامیلی یک بیماری ارثی است که باعث افزایش غیرطبیعی سطح کلسترول می‌شود، زیرا کبد قادر به پردازش درست کلسترول نیست. این تجمع کلسترول می‌تواند به باریک شدن شریان‌ها و افزایش خطر بیماری‌های قلبی در سنین پایین منجر شود. نشانه‌های این بیماری عبارت‌اند از:
* تاندون گزانتوما| نوعی تورم روی بند انگشتان، زانوها یا تاندون آشیل (پشت مچ پا) ناشی از تجمع کلسترول اضافی.
* چربی‌ پلک یا زانتلاسما| به شکل برآمدگی‌های کوچک رسوب کلسترول به رنگ زرد کم‌رنگ زیر چشم‌ها یا روی پلک‌ها.
قوس قرنیه|  حلقه‌ای سفیدرنگ اطراف عنبیه یا بخش رنگی چشم است و اگر  فرد زیر ۵۰ سال باشد، می‌تواند نشانه هیپرکلسترولمی خانوادگی باشد.
دیگر نشانه‌هایی که قابل‌مشاهده نیستند، عبارت‌اند از: حمله قلبی یا سکته مغزی به‌ویژه در سنین پایین، کلسترول بالا در آزمایش خون معمولی و وجود پیشینه خانوادگی بیماری‌های قلبی یا سکته زود‌رس. البته همه افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خانوادگی این علایم را ندارند و برای مطمئن شدن می‌توان آزمایش ژنتیک داد.
  چگونه سطح کلسترول خون را کاهش دهیم؟
برخی افراد مبتلا به کلسترول بالا از داروهای استاتین استفاده می‌کنند، اما توصیه متخصصان این است که سبک زندگی هم باید تغییر کند. سازمان بهداشت و سلامت ملی بریتانیا توصیه می‌کند مصرف غذاهای چرب به‌ویژه آن‌هایی را که چربی‌ اشباع‌شده دارند، کاهش دهید؛ ترک سیگار و حدود ۱۵۰ دقیقه ورزش در هفته همگی می‌تواند موثر باشد.