علی لاریجانی به مباحث مهمی پیرامون شرایط منطقه ، برجام، فیلترینگ، رابطه با روسیه و چین، رفع حصر و رد صلاحیتش پرداخت
علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی بعد از دو بار رد صلاحیت در انتخابات های ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان بالاخره در یک مصاحبه مفصل سکوت خود را شکست و درباره مباحث مهمی پیرامون شرایط منطقه ، برجام، فیلترینگ، رابطه با روسیه و چین، رفع حصر و رد صلاحیتش صحبت کرد که در ادامه بخش های مهم این مصاحبه را به گزارش خبر آنلاین میخوانید :
رد صلاحیت مرحوم هاشمی از رد صلاحیت من شدیدتر بود
* آن قدر قافیه ها را تنگ می گیریم که در آن آقای هاشمی رفسنجانی کاندیدای ریاست جمهوری نمی تواند باشد. رد صلاحیت ایشان شاید از رد صلاحیت من شدیدتر بود. خب ایشان سابقه طولانی تری در انقلاب داشته است. آن زمان هم بخش های دیگری بودند که فعال بودند. البته برای ما هم، همان ها فعال بوده اند. این بار هم من از آن ها سوال کردم که برای چه ما را رد صلاحیت کردید.
گفتم چرا رد صلاحیت شدم، گفتند مدیر و مدبر نیستم!*دفعه اول یکسری مسائل سیاسی را گفته بودند و یکسری مطالبی که مقداری مسئله آفرین بود. نمی دانم چطور این حرف ها را می زنند. من از قوه قضاییه خواستم تا آقای اژه ای رسیدگی کنند. رسیدگی شد و حکم هم صادر شد و گفته شد که این حرف ها خلاف است. خب پس برای چه من را رد کرده اند؟ گفتند که ما در مجموع گفته ایم که شما مدیر و مدبر نیستید.
*گفتند یکی از مصادیق مهمش این بوده که یک عده از نمایندگان مجلس را رد صلاحیت کرده بودیم اما شما از آن ها حمایت کردید. نماینده مجلس را که من انتخاب نمی کنم، مردم انتخاب می کنند. شورای نگهبان تایید کرده بودند. خب اگر بد بودند چرا شما آن ها را در دوره قبل تایید کرده بودید. گفتند ما نمی دانستیم که این گونه می شود. گفتم ما هم نمی دانستیم. ما که کارآگاه نیستیم.
*مثلا خانم متدینی بود که او را رد کرده بودند. من یکی از حقوقدانان شورای نگهبان را خواستم و از او پرسیدم که برای چه او را رد کرده اید؟ گفتند اشتباه شد. اما باز هم اشتباه خود را رفع نکردند. آن خانم چند بار دیگر پیش من آمد و گریه می کرد و می گفت که با آبروی من بازی کرده اند. راست هم می گفت.
برجام ۲۰ دقیقه ای در مجلس تصویب نشدمسئله برجام که در مجلس مطرح شد، قبلش ساعت ها و روزها و ماه ها کار شده بود و کلیاتش هم به مدت ۴ ساعت در مجلس بحث شده بود. آن گونه نبود که ۲۰ دقیقه ای تصویب شود. دو سه جلسه هم قبلش بحث شده بود. این مسائل همیشه باید در پشت صحنه حل شود. مثلا می بینید شورای امنیت در مورد یک موضوع مهم تصمیم می گیرند، قبلش بحث ها را می کنند، آن جا یک نطق های کوتاهی می کنند و تصمیم می گیرند، طبیعی است. آقایان ۴۰۰ تا پیشنهاد دادند. ما هم دو روز بیشتر وقت نداشتیم. می گفتند در مدیریت مجلس نگذاشتند که فلان شود. خب ما عجله کردیم، شورای نگهبان چرا در همان روز تصویب کرد. ۲۰ روز وقت داشت.
مطلقا هیچ پیشنهادی برای حضور در دولت پزشکیان نداشتم*این که به من پیشنهادی برای حضور در دولت شده باشد، نه. هیچ پیشنهادی داده نشد. مطلقا. این نکته را نیز بگویم که باید دولت فعلی را کمک کنیم که موفق شود، چون شرایط کشور چه در حوزه منطقه ای و چه بین المللی، شرایط خاصی است. من وظیفه ملی و اسلامی خود می دانم که در هرجا که کمکی از دستم بر می آید، انجام دهم. الان هم همین کار را می کنم.
*این دولت تا آمد سر کار گرفتار مسائل منطقه ای هم شده است، لذا باید با ملاحظه بررسی کرد. به نظرم هنوز یک کار فوق العاده ای که بتوان گفت این نقطه قوت دولت است و در مسیر توسعه ملی ایران گام بزرگی محسوب می شود، به نظرم دیده نشده، البته همان طور که گفتم انصافا الان برای تحلیل و قضاوت زود است.
*وا... من تلاشی برای این که فردی در دولت حضور پیدا کند، نداشته ام. ولی افراد قابلیت های مختلف دارند. اکثر افرادی هم که در دولت هستند، از دوستان ما هستند، حالا از طیف های مختلف.
دولت سیزدهم می توانست برجام را احیا کند*دولت سیزدهم می توانست برجام را احیا کند. همان روزهای اول با مرحوم آقای رئیسی جلسه داشتم و درباره این موضوع صحبت کردم، ایشان هم قبول داشت که باید پیگیری شود. آقای باقری هم که مسئول کار بود، ایشان هم خوب پیگیری می کرد و به یک جاهایی هم رساند ولی در مقام تصمیم گیری، ملاحظات داخلی ها متفاوت شد. یک بار هم به ایشان عرض کردم که مسئله برجام مثل معامله پیاز و سیب زمینی نیست. هرکس بخواهد حل کند، مقداری خیس می شود. ما باید بپذیریم که مقداری هم فحش فی سبیل ا... بخوریم تا مشکل را از جلوی پای مردم برداریم.
به خاطر ۵ درصد نمی توانیم اینترنت را ببندیم*به نظر من ۹۵ درصد مردم به دنبال تصاویر مستهجن نیستند، حالا به خاطر ۵ درصد که نمی توانیم اینترنت را ببندیم. آن راهی که دوستان شورای عالی فضای مجازی در پیش گرفته اند، تا آن جایی که من شنیده ام، این بود که ما برای آن ۹۵ درصد کار را سهل می کنیم که بتوانند زمینه کار اقتصادی و علمی هم داشته باشند.
*چند روز پیش جلسه ای با دبیر شورای عالی فضای مجازی داشتم و دیدم که راه حل هایی برای موضوع فیلترینگ پیدا کرده بود. مشکل عمده ای که متدینین در مورد فیلترینگ دارند، این است که تصاویر مستهجن در فضای مجازی وجود دارد. ایشان گفت راه حل هایی است و گفت دولت تصمیم می گیرد که هم نگرانی متدینین رفع شود و هم فضا باز شود تا راحت بتوان کسب و کار را راه انداخت.
مهندس موسوی قبول کرده بود در تلویزیون صحبت کند اما...*مرحوم آیت ا... هاشمی شاهرودی به من زنگ زدند و گفتند من با آقای موسوی صحبت کردم و ایشان قبول کرده که یک ساعتی در تلویزیون صحبت کنند و غائله را ختم کنند. ایشان گفتند که با آقای هاشمی هم صحبت کردند و ایشان هم قبول کردند، نظر شما چیست که من گفتم نظرم موافق است. حتی موافق بودم که هر نکته ای هم دارند بگویند. بعد دیدم که آقای شاهرودی گفتند که دبیرخانه این را نپذیرفتند.
حجاب و عفاف، موضوع پستویی نیست*حجاب و عفاف، موضوع پستویی نیست. مصوبه ای که با عموم مردم ارتباط دارد، باید کاملا مردم در جریان باشند و قانع شوند. اشکال بر سر همین هاست، یعنی ما به جای این که این را علنی کنیم و به بحث بگذاریم و قانع کنیم، می خواهیم زود آن را تصویب کنیم. این گونه اجرایش هم به مشکل می خورد. باید با نمایندگان صحبت کرد که این قانون را در دسترس همه بگذارند و مشکلات آن را رفع کنند.
*جریمه هم برای فسادهای سازمان یافته است. این گونه نمی شود. از خودرو عکس بگیرند و بعد در خیابان ببینند که این عکس به کدام خانم می خورد. خانم ها از یک ساعتی تا ساعت بعد قیافه شان فرق می کند.(خنده) عکس شناسنامه خانم ها هم شبیه خودشان نیست. معلوم است که این قانون پختگی ندارد و نمی شود آن را حل کرد.
درباره ۷ اکتبر با ایران مشورتی نشدسردار قاآنی هم خیلی شبیه سردار سلیمانی است. از نظر سلامت روحیه و وزانت. جانشین ایشان هم بود خیلی با هم همراه بودند. در مورد ۷ اکتبر با ایران مشورتی نشد. خودشان انجام دادند. نکته ای که رهبری هم فرمودند، عین واقع بود. با ایران در میان گذاشته نشده بود. وقتی که انجام شد ایران متوجه شد.