printlogo


طرح‌های آبخیزداری بردسکن پشت سد تامین اعتبار
علی نوری


 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن گفت: شهرستان بردسکن به دلیل شرایط اقلیمی هر دو پدیده خشکسالی و بارش‌های سیل آسا را با هم دارد که برای منطقه و همچنین استان مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. به گزارش ایسنا، حمیدرضا اقبالی تنها مشکل پیش روی اجرای طرح‌های آبخیزداری را نبود اعتبار دانست و تصریح کرد: متاسفانه تا به امروز اعتبارات شهرستان ابلاغ نشده است. وی با اعلام این که طی چند سال اخیر، آن گونه که باید اعتباری نداشته‌ایم و فقط مقداری برای ترمیم بندهایی که از قبل ساخته شده بودند، تخصیص یافته است، بیان کرد: امسال از محل اعتبارات ۱۴۰۲ فقط یک بند در منطقه نوبهار احداث شده که همان هم پس از انجام ۳۰ تا ۴۰ درصد پروژه، ناتمام باقی مانده است.
وی با بیان این که برای تکمیل پروژه ها، منتظر اعتبارات سال آینده هستیم، خاطرنشان کرد: مطالعات از اجرا بسیار جلوتر هستند و در حال حاضر نیاز به مطالعه بیشتر نداریم، بلکه باید اعتبارات لازم برای اجرای طرح‌هایی که از قبل مطالعه آن ها انجام شده، تخصیص یابد.رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن درخصوص اهمیت اجرای بندهای خاکی در شهرستان گفت: در پاییز و زمستان سال قبل بارندگی ناچیزی داشتیم و فقط در اردیبهشت‌ماه چند بارندگی سیل‌آسا در استان و شهرستان داشتیم که خسارت‌های بسیاری به منازل مسکونی و اراضی کشاورزی وارد کرد. اقبالی کنترل روان آب‌ها را در بالادست بسیار ضروری دانست و گفت: سیلاب‌ها به دلیل نبود بندهای خاکی و پوشش گیاهی مناسب، جاری می‌شوند. وی با بیان این که  در هر منطقه‌ای که بند خاکی داشته‌ایم، قنات‌ها آب دارند و کشاورزان مشکلی ندارند و حتی شاهد مهاجرت معکوس بوده‌ایم، افزود: متاسفانه در مناطقی که بند خاکی وجود نداشته، آب‌های سطحی از مقابل چشم مردم عبور کرده و از سویی چند ماه بعد اداره آب و فاضلاب برای همان روستا با تانکر آب‌رسانی کرده است.
نیازمند حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بردسکن با اشاره به این که هرکجا نتوانسته‌ایم مدیریت روان آب‌ها را انجام دهیم، مردم با مشکلات جدی مواجه شده‌اند، اظهار کرد: با توجه به این که میزان آب دهی چشمه‌ها و قنات های روستاهای کوهپایه بر اساس بارندگی‌های همان سال است، اگر نتوانیم وضعیت را مدیریت کنیم باید منتظر مهاجرت باشیم.وی با تاکید بر این که در حوزه آبخیزداری، کنترل روان آب‌ها و پخش سیلاب‌ها باید فعالیت‌های بیشتری را انجام دهیم، گفت: گرچه مطالعاتی در سال‌های گذشته انجام شده اما برای اجرا نیازمند تخصیص اعتبار هستیم.اقبالی خاطرنشان کرد: اگر اعتبارات مورد نیاز تخصیص یابد، قطعاً بر معیشت مردم تاثیر بسیاری دارد، لذا انتظار داریم برای اجرای مطالعات انجام شده اعتبارات مورد نیاز هرچه زودتر تخصیص یابد.وی با بیان این که برای شروع طرح‌های آبخیزداری در مناطقی که مطالعات انجام شده به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، افزود: هر حوزه مساحت متفاوتی دارد. به عنوان مثال فقط حوزه دهان قلعه ۱۸۰ هزار هکتار است که بخشی از مطالعات این حوزه انجام شده است.