افزایش ابتلا به سرطان مری با نوشیدن قهوه و چای داغ
برای بسیاری از ما، چای و قهوه اگر داغ نباشد دلچسب هم نیست؛ در حالیکه به دلایل زیادی بهتر است از آب خیلی جوش برای درست کردن این دو نوشیدنی محبوب استفاده نکنیم؛ بهطور مثال خواص چای سبز اگر دمای آب بالا باشد به شدت کاهش پیدا میکند؛ یا دانه قهوه در معرض آب داغتر از 90 درجه میسوزد و آن عطر و طعم دلنشین را ندارد. اما فراتر از این موضوعات یک دلیل مهمتر هم وجود دارد. اگر حتی با آب خیلی جوش چای و قهوه را آماده کردیم؛ بهتر است تا خنک شدن آن صبر کنیم و گرنه احتمال ابتلایمان به سرطان مری را افزایش دادهایم. مطالعات نشان میدهد افرادی که اغلب نوشیدنیهای گرم مینوشند، 2.8برابر بیشتر نسبت به افرادی که نوشیدنیهای گرم مصرف نمیکنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری هستند. طبق گفته دکتر استفان برگس، نویسنده این مطالعه و همچنین بر اساس نتایج منتشرشده در مجله Clinical Nutrition، مصرف قهوه با دمای بالا، خطر ابتلا به هیچ سرطانی جز سرطان مری را در پی ندارد. البته محققان میگویند هرچند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سایر سرطانها [به جز سرطان مری] را در بر ندارد اما احتمالیترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای فرد به وجود خواهد آورد، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلولهای خطرناک است.