printlogo


خوردن سوشی واقعا خطرناک است؟

​​​​​​​به احتمال زیاد شما هم اسم سوشی غذای محبوب ژاپنی‌ها را شنیدید. این غذا به خاطر ظاهر بامزه‌اش به منوی رستوران‌های داخلی هم راه پیدا کرده است. سوشی یکی از معروف‌ترین فینگر فودهای سنتی ژاپنی است که چندی است برخی از ایرانی‌ها با الگوبرداری از سبک غذای ژاپنی‌ها از طرفداران پروپاقرص این غذا شده‌اند. سوشی از ترکیب برنج پخته‌شده ژاپنی با طعم سرکه، ماهی خام، سبزیجات و... تهیه شده و درون یک لایه جلبک پیچیده و به‌صورت سرد سرو می‌شود. ماهی تن، ماهی قزل آلا، ماهی دم زرد،   اما آیا این غذا به دلیل دارا بودن ماهی خام می تواند برای سلامتی مشکل زا باشد؟
دکتر محمد احمدی، متخصص بهداشت مواد غذایی و عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس شورای نظام دام پزشکی مازندران در این باره به «همشهری آنلاین» می‌گوید: در سوشی از ماده‌ای به نام خمیر واسابی استفاده می‌شود که در تهیه آن از ترب سبز ژاپنی بهره گرفته می شود که به دلیل کمبود آن در ایران عموما از ترب معمولی، پودر خردل و رنگ سبز که ظاهری شبیه به واسابی دارد، استفاده می شود. این گیاهان هم به خودی خود دارای خواص مطلوب تغذیه‌ای هستند. اما ماهی مورد استفاده در سوشی که اغلب به صورت خام استفاده می شود، به دلیل پروتئین بالا، فسادپذیری زیاد و قابلیت تکثیر و پرورش انواع میکروب های بیماری‌زا و انگل ها را دارد که بسیار خطرآفرین است.
چون سوشی یک غذای خام  است، اجزای آن به ویژه ماهی خام مستعد ایجاد بیماری های مختلف است. چنان چه ماهی‌ها به شکل منجمد حداقل 10روز در دمای فریزر نگهداری شوند، خطر ابتلا به انگل ها تقریبا به صفر می‌رسد زیرا انگل‌ها و نوزاد آن ها در این دما از بین می روند ولی امکان تکثیر باکتری ها به صفر نمی‌رسد و ویروس‌ها نیز از بین نمی‌روند. سوشی آماده را می توان به مدت یک تا دو روز در یخچال البته در ظرف در بسته و تا یک ماه در فریزر نگهداری کرد.