printlogo


منوی غذاهایی که استرس را کاهش می‌دهند

 محققان دانشگاه کورک در ایرلند می‌گویند که تغییر رژیم غذایی سرشار از پروبیوتیک و غذاهای تخمیری می‌تواند به کاهش سطح استرس در فرد و بهبود کیفیت خواب کمک کند. به گزارش «همشهری‌آنلاین» به گفته دکتر «جان اف. کریان»، نویسنده اصلی این مطالعه، «ما بالغ بر ۱۵ سال بر روی رابطه بین استرس و میکروبیوم روده مطالعه کردیم تا پی بردیم حیواناتی که در اوایل زندگی استرس داشتند، دارای میکروبیوم‌های تغییر یافته‌ای بودند». 
اصول رژیم‌غذایی «روان‌بیوتیک»
برای این مطالعه، شرکت کنندگان غذاهای پروبیوتیک و غذاهای تخمیر شده مصرف کردند. محققان این رژیم را یک رژیم غذایی «روان‌بیوتیک» می‌نامند. محققان به شرکت‌کنندگان در گروه رژیم ‌غذایی روان‌بیوتیک این دستور غذایی را توصیه کردند: ۶ تا ۸ وعده در روز میوه و سبزیجات سرشار از فیبرهای پروبیوتیک، از جمله پیاز، تره فرنگی، کلم، سیب، موز و جو دوسر؛  ۵-۸ وعده در روز غلات؛  ۲ تا ۳ وعده در روز غذاهای تخمیر شده، از جمله کلم ترشی، کفیر، یا کومبوچا؛  ۳-۴ وعده در هفته حبوبات. در همین حال، محققان به شرکت کنندگان در گروه کنترل گفتند که طبق هرم غذایی غذا بخورند. در پایان این مطالعه، محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی روان‌بیوتیک استفاده می‌کنند، استرس کمتری دارند. علاوه بر این، دانشمندان دریافتند که هرچه فرد بیشتر به رژیم غذایی روان‌بیوتیک پایبند باشد، احساس استرسش کاهش می‌یابد.