طی مراسمی با حضور تولیت آستان قدس رضوی پروژه توسعه فضاهای خدمات زائر و سامان دهی نمای میدان قبله حرم مطهر رضوی افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش آستان نیوز، رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی در این مراسم که عصر دیروز ۱۴ آبان با حضور آیتا... احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، مصطفی فیضی، قائم مقام تولیت، محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد و جمعی از مسئولان شهری در حد فاصل باب الجواد(ع) و باب الرضا(ع) حرم مطهر رضوی برگزار شد، به ویژگی ها و مشخصات این پروژه بزرگ اشاره کرد.
خلیلا... کاظمی، با اشاره به این که مرداد سال ۱۴۰۱ عملیات اجرایی نماسازی میدان قبله آغاز شد و این پروژه به بهرهبرداری رسیده است، گفت: پروژه نماسازی میدان قبله حرم مطهر رضوی با هدف سامان دهی مسیر تشرف زائران بارگاه منور رضوی در ورودیهای اصلی، افزایش فضای خدماتی و پیشاتشرف و نماسازی متناسب با معماری حرم مطهر امام هشتم(ع)در حد فاصل ورودیهای باب الرضا(ع) و باب الجواد(ع) موسوم به «میدان قبله» آماده سازی و بهرهبرداری شده است.
وی ادامه داد: محل اجرای پروژه نماسازی میدان قبله یکی از پرترددترین مسیرهای تشرف زائران به شمار میرود و بیش از 35 درصد زائران بارگاه مطهر امام رئوف (ع) از مسیر باب الرضا(ع) و باب الجواد(ع) به حرم مطهر رضوی مشرف میشوند. براین اساس از سالهای قبل تهیه طرح اجرای این پروژه در دستور کار سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر قرار گرفت.
رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی خاطرنشان کرد: یکی از ارکان مهم اجرای این پروژه، طراحی و ساخت مجموعه خدماتی ویژه زائران با حدود 4250 مترمربع زیربنا و زیباسازی و اجرای بیش از 8500 مترمربع نماسازی و حدود 13500مترمربع کف سازی مربوط به بام و محوطه است که به عنوان نمای اصلی مواجهه زائران و مجاوران با بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) قرار گرفته است.
کاظمی ادامه داد: موقعیت خاص پروژه به عنوان نمای بیرونی حرم مطهر و توجه به احیای منظر تاریخی حرم مطهر رضوی در پیوند با شهر و همچنین توجه به طرح بلندمدت میدان قبله رئوس اصلی بازطراحی این پروژه بود.
وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، با توجه به الگوهای حرکتی و نیازهای خدماتی زائران درجهت افزایش خوانایی و افزایش کیفیت خدمات برای تامین آسایش زائران در مسیر ورودی بابالرضا(ع) به بابالجواد(ع)، رواقی به این منظور طراحی و تثبیت شد و در ادامه نیز خدمات اعلام شده جهت قرارگیری در مجاورت آن مورد بازبینی و اصلاح قرار گرفت.
رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی اضافه کرد: آب نمای صحن مقابل ایوان در این پروژه نیز از طریق برچیدن و انتقال آب نمای صحن جمهوری اسلامی به حیاط این پروژه تامین شد که این امر علاوه بر جلوگیری از صرف هزینههای اضافه، موجب احیای این اثر برجسته و افزایش سرعت اجرای پروژه شد.