یائسگی زمانی رخ میدهد که چرخههای قاعدگی متوقف شود. در سالهای قبل و بعد از یائسگی بدن دستخوش تغییرات زیادی میشود که با علایمی از جمله گرگرفتگی، تغییرات خلق و خو، تعریق شبانه، سیکلهای نامنظم، اختلالات خواب و در بعضی موارد کاهش میل جنسی همراه است. اما تاثیر این مسئله میتواند بر بدن بسیار عمیقتر باشد؛ چرا که یائسگی ممکن است بر سلامت قلب و عروق تاثیر بگذارد.اما چگونه زنان میتوانند با بالا رفتن سن از سلامت قلب خود محافظت کنند؟ اگرچه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در سالهای نزدیک به یائسگی و بعد از آن افزایش مییابد اما اقدامات متعددی وجود دارد که میتواند به کاهش این خطر کمک کند که در ادامه مرورشان میکنیم:
1 اصلاحات سبک زندگی شامل افزایش فعالیتهای ورزشی، مدیریت استرس، تغذیه سالم از طریق افزایش مواد غذایی گیاهی و غلات، مصرف نکردن دخانیات و الکل.
2از دیگر اقدامات موثر هورمون درمانی است. استروژن نقش بسیار موثری در سلامت قلب زنان دارد. در زنان پیش از یائسگی به دلیل سطح بالای استروژن در بدن در مقایسه با مردان، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و فشار خون بسیار پایینتر است. بعد از یائسگی زمانی که سطح استروژن کاهش مییابد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی افزایش مییابد و حتی بیشتر از مردان در سن مشابه میشود. برای بسیاری از زنان هورمون درمانی نه تنها به مدیریت علایم یائسگی کمک میکند بلکه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد. با این حال متخصصان توصیه میکنند هورمون درمانی حتما تحت نظر پزشک متخصص انجام شود تا مطمئن شوند مناسبترین نوع تجویز میشود.