نماینده مردم مشهد و کلات و رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت زیرساخت های استان اظهار کرد: من صادقانه میگویم که در استان و مشهد در فقر هستیم و به واسطه حجم زائران و مجاوران و ترددهایی که می شود، این فقر به شدت آزاردهنده است.به گزارش «خراسان رضوی»، حجت الاسلام والمسلمین پژمانفر روز گذشته در نشستی خبری اظهار کرد: کلا شرق کشور دچار فقر در رابطه با زیرساخت هاست. بخشی از این فقر ممکن است مدیریتی باشد. در این زمینه در چند هفته آینده ان شاءا... فراکسیون شرق کشور را با محوریت مشهد راه اندازی می کنیم که در مجلس بتوانیم بخشی از مسائل شرق کشور را حل و فصل کنیم. همچنین در کمیسیون اصل 90 با استاندارهای سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی و روسای مجامع نمایندگان جلساتی را در این زمینه داریم.نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به مقاومت از سوی بانک ها در پرداخت وام های تکلیفی از قبیل ازدواج و فرزندآوری افزود: بنابر پیگیری هایی که شد، سامانه باز شد و الان کسی نیست که بیرون سامانه باشد. ما الان تعداد متقاضیان را داریم و بر همین اساس در حال برنامه ریزی در لایحه بودجه هستیم که این مشکلات حل شود. یکسری تسهیلات تکلیفی داریم و بانک مکلف است که این ها را پرداخت کند.
مسئله منابع بانکی استانرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به پایین بودن سهم استان در دریافت تسهیلات از منابع بانک های استان تصریح کرد: به بانک مرکزی گفتیم، این سهم ما عادلانه نیست و بنا شد که سهم خراسان رضوی از منابع بانکی داخل استان از زیر 70 درصد تا ۸۵ درصد افزایش پیدا کند که این یعنی چند صد همت تسهیلات بیشتر برای استان، این باید به مرور انجام میشد و الان داریم این کار را انجام میدهیم و در آخرین جلسه ای هم که با بانک مرکزی داشتیم، بانک های ملی، صادرات، ملت و رفاه مکلف شدند تسهیلات بیشتری به داخل استان تخصیص دهند.
استان در فقر است!در بخش دوم این نشست خبرنگاران سوالات خود را از نماینده مردم مشهد و کلات پرسیدند. پژمانفر در پاسخ به سوال خبرنگار ما درخصوص کمبود و عدم تناسب زیرساخت های شهری و درمانی مشهد با تعداد زیاد جمعیت اتباع ساکن در مشهد و 30 میلیون زائر سالانه گفت: درباره زائران و اتباع خارجی من رسما اعلام میکنم، زیرساخت های مشهد در رابطه با خدمات واقعا به اندازه کافی نیست و در همین جهت هم هست که ما احساس خطر می کنیم. درخصوص زائران اتفاقی که میافتد، این است که هم تعداد سفرها به مشهد کاهش پیدا میکند و هم ماندگاری آن ها در شهر کم میشود که همه این ها به ضرر اقتصاد شهر و استان است. ما زیرساخت های لازم را در حوزه های بهداشت، درمان و خدمات درون شهری نداریم اما کارهایی هم انجام گرفته است. از طریق مداخلاتی که کمیسیون اصل ۹۰ انجام داد،توانستیم تقریبا ۵.۱ همت اوراق مشارکتی را که آخرین روزش با همکاری بانک ملت و رسالت نقد کردیم و این اوراق در گزارشی که شهرداری به ما داده است در رابطه با فاز ۱ خط ۳ مترو هست که تا انتهای سال افتتاح خواهد شد.وی درخصوص سوالی درباره عدم تناسب زیرساخت های جاده ای استان با تعداد سفرها به مشهد و استان و پیگیری های انجام شده در این باره گفت: من صادقانه میگویم که در استان و مشهد در فقر هستیم و به واسطه حجم زائران و مجاوران و تردد هایی که می شود، این فقر به شدت آزاردهنده است. در این باره چیزی که برای ما امیدبخش است، بحث مولدسازی است. ما برنامه داریم که در سه سال آینده هیچ نوع پروژه ای را در استان خراسان نخواهیم داشت، مگر این که پروژه های ورزشی ما همه فعال شود و راه بیفتد. خیلی ظرفیت بزرگی است که ما داریم از مولدسازی استفاده میکنیم، بخشی را در رابطه با راه ها داریم از طریق مولدسازی پیش میبریم. بنده به جناب استاندار هم گفته ام که ما باید بتوانیم جهت رفع این عقب افتادگی ها از ظرفیت مولدسازی استفاده کنیم و با اعتبارات دولتی نمی شود کاری را جلو برد.وی در پاسخ به این سوال که آیا در بودجه منابعی در جهت پرداخت کالابرگ به مردم مشخص شده یا نه؟ گفت: دولت بحث کالابرگ را در برنامه خودش نیاورده، منتها پیشنهادهای ما این است که درخصوص کالاهای اساسی، به صورت کالابرگ بتوان نیاز مردم را برطرف کرد که حداقل نگرانی مردم برطرف شود. امیدواریم این را حداقل به عنوان اختیار دولت در لایحه بیاوریم که دولت بتواند از کالابرگ استفاده کند و راه برایش باز باشد.