تصور کنید یک انجمن ادبی یا علمی در مدرسه دارید، یا اعضای شورای دانشآموزی هستید و میخواهید فعالیتهایتان را با بقیه دانشآموزان در میان بگذارید؛ فرقی نمیکند عنوان ماجرا چیست؛ مهم این است که قدم به قدم یک نشریه داخلی را یاد بگیرید تا دغدغههایتان را با دیگران در میان بگذارید.
گام اول: دیواری، چاپی یا آنلاین؟واقعیتش این است که برای نسل شما دیگر چندان جالب نیست نشریه دیواری دستنویس کار کنید و در تابلو اعلانات بگذارید. بهتر است اگر هم میخواهید نشریه دیواری کار کنید با نرمافزارهایی مثل ایندیزاین یک نشریه افقی و خوب در اندازه A2 کار کنید. اگر مدرسه میتواند در انتشار نشریه به شما کمک کند خب چه بهتر که یک نشریه جمعوجور برای دانشآموزان تهیه کنید. اما اگر شرایط هیچکدام فراهم نیست میتوانید روی «شاد» یک نشریه الکترونیک داشته باشید؛ اما گروه یا کانالتان را تبدیل به یک موضوع آنلاین که مدام پست میگذارد، نکنید. اشکال بزرگ تولید محتوا در فضای آنلاین همین است که آدمها فکر میکنند مدام باید با مخاطب در ارتباط باشند و برای همین دیگر حرف تازه و جذابی ندارند.
گام دوم: اسم، سیاستگذاری و تقسیم کار...در گام بعدی باید متناسب با موضوعاتی که پوشش میدهید؛ مخاطبی که برای شما بیشتر از بقیه اهمیت دارد و... یک اسم خوب انتخاب کنید. اسمی که بتوان با آن لوگویی خوب و جذاب طراحی کرد. ابزارهای هوش مصنوعی در طراحی لوگو به شما کمک میکنند. بعد هم باید سرویسها یا صفحاتی تعریف کنید که بتوانند در عناوینی کلی، تمام آنچیزی را که مدنظر دارید پوشش دهند. اولویتبندی محتوایی، تعریف کار برای نیروی انسانی و... اهمیت زیادی دارد.
گام سوم: محتوا رو چطور جور کنیم؟خوب بخوانید، خوب ببینید، پادکست و کتاب صوتی گوش بدهید، اصول روزنامهنگاری را یاد بگیرید و... در نهایت دنبال بیان دغدغههایتان باشید. اما سعی کنید با مخاطب رفیق باشید؛ طوری در مطالب به مخاطب القاء نکنید که انگار میخواهید بهجای او فکر کنید. یک گام دیگر هم این است که از هوش مصنوعی استفاده کنید. اما نه برای نوشتن. بهطور مثال از هوش مصنوعی بخواهید به شما راجع به محیط زیست منابع و محتواهای درخوری بدهد؛ یعنی بهجای جست و جو در فضای مجازی، کار آمادهسازی اولیه محتوا را به هوش مصنوعی بسپارید؛ اما طبیعتاً اینکه چطور هر آنچه را که خواندید بهطور خلاصه برای مخاطب بنویسید بهعهده خودتان است. راستی از صفحهآرایی خوب و جذاب کار غافل نشوید. محتوای خوب بدون ارائه زیبا اصلاً دیده نمیشود.