دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که بازیهای فکری و تمرینهای حافظه، مسیرهای عصبی را تحریک و توانایی تغییر و یادگیری مغز را تقویت میکنند. به گزارش یاهولایف، درگیرشدن با چالشهای شناختی هم عملکرد شناختی مغز را افزایش میدهد و احتمالا زوال حافظه را به تاخیر میاندازد. به زبان ساده: حل کردن بازیهای روزانه صفحه «طنز و سرگرمی» فوایدی بیشتر از سرگرم کردن شما دارند!
شطرنج | این بازی تنها برای حرفهایها نیست و برای تقویت تفکر راهبردی و حل مسئله بسیار عالی است. شطرنج مغز را به کار میگیرد، زیرا بازیکنان باید قوانین را به یاد داشته باشند، موقعیت مهرهها را دنبال و حرکات حریف را پیشبینی کنند.
بازی با کارت | بازیهایی که با کارت انجام میشوند مانند UNO به تقویت حافظه و فعال نگهداشتن مغز کمک میکنند. این بازیها نهتنها برای سرگرمی مناسباند، بلکه از آنجا که بازیکنان ملزم میشوند کارتها را به خاطر بسپارند و دست رقیب را حدس بزنند، به تقویت حافظه هم کمک میکند.
جدول کلمات متقاطع | حل کردن جدول کلمات متقاطع میتواند دشوار باشد، اما همین به چالش کشیدن خود، کلید حفظ تیزهوشی مغز است. حل جدول کلمات متقاطع در بهبود حافظه و جلوگیری از کوچک شدن مغز افرادی که اختلال شناختی خفیف دارند، موثر است. ما هنگام جستوجوی واژه مناسب برای پر کردن جدول، از چند ناحیه مغز استفاده میکنیم.
بازیهای ریاضی | بازیهای عددی مانند سودوکو، به مهارتهای تحلیلی نیاز دارند و به شناسایی الگوها و تواناییهای حل مسئله که برای تقویت حافظه کوتاهمدت ضروری است، کمک میکنند. شرکت در فعالیتهای تحریککننده ذهنی مانند معماهای عددی میتواند عملکرد مغز را در دوران پیری بهبود بخشد.
توجه: این بازیها را باید به منظور تفریح و سرگرمی انجام داد تا این تمایل همیشه وجود داشته باشد که دوباره سراغ آنها بروید. درگیر کردن مغز حتی برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه میتواند به مرور زمان حافظه را بهبود بخشد، زیرا کلید اصلی، استمرار است.