printlogo


انصاریانِ مردم


​​​​​​​امروز در فضای تبلیغ دینی و در روزگاری که شاید انتظار می رود تعداد روحانیان مردم مدار، مردمی و محبوب فراوان باشد، حضور شخصیت هایی ویژه همچون استاد شیخ حسین انصاریان که اغلب مردم او را می شناسند و احتمالا اکثریت هم به او علاقه مندند، یک فرصت و نعمت بزرگ به شمار می آید.
مردمی بودن، رعایت اخلاق بر مدار عمل، منصف و معتدل بودن و غریبه با افراط و تفریط، بخشی از ویژگی هایی است که خود مهم ترین عامل و باعث تاثیر کلام در این روحانی مردمی و مبلغ دینی شده است.
رئیس 2 قوه در پاسداشت نیم قرن خدمت فرهنگی
طی سال های اخیر در مواردی آیین های نکوداشت برای استاد شیخ حسین انصاریان برگزارشده است اما آن چه در مراسم روز پنج شنبه در بزرگداشت این روحانی مردمی رخ داد، حضور دو رئیس قوه، وزرای ارشاد و علوم، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و غلامرضا اعوانی رئیس انجمن حکمت و فلسفه بود که بر اهمیت آن می افزود.
چرا مردم به سخنان انصاریان توجه می کنند؟
دکتر مسعود پزشکیان که شاید این بزرگداشت به توصیه او برگزار شده، سخنانش در این بزرگداشت را حول محور «عمل بهتر از حرف» است، معطوف کرد. پزشکیان به این موارد اشاره کرد:
- وقتی دانشگاه، مدرسه، صدا و سیما و رسانه دست ماست، اما باز هم جامعه مشکلات متنوع و متعددی دارد، یعنی باید در رفتار و کردارمان بازنگری کنیم. باید ببینیم چرا وقتی استاد انصاریان منبر می‌روند، مردم در خیابان‌ها روی زمین می‌نشینند، به سخنان او گوش می‌دهند و تغییر می‌کنند اما وقتی ما مسئولین با مردم سخن می‌گوییم تغییر اتفاق نمی افتد چون مردم به رفتار او نگاه می‌کنند و این، آن چیزی است که ما به آن نیاز داریم.
- این رفتار نبی مکرم اسلام بود که باعث شد مردم گرد او جمع و به نور اسلام هدایت شوند و اسلام در تمام منطقه و دنیا جایگاه بیابد و دل‌ها را تسخیر کند.
-برخورداری از اساتیدی مثل استاد انصاریان نیاز جدی امروز جامعه ماست، ما این گونه انسان‌ها را کم داریم و لذا باید آن ها را ارج بنهیم و نام و مرام‌شان را گسترش دهیم و گرامی بداریم.
قالیباف از نگاه محبت آمیز استاد گفت
قالیباف در ادامه با یادآوری دوران هم‌سنگری و هم‌رزمی خود با استاد حسین انصاریان در دوران دفاع مقدس و به‌عنوان یک دوست و پامنبری که قریب ۴۰ سال کنار ایشان بوده است؛ طی سخنانی به تشریح تاریخ پربرکت زندگی استاد انصاریان و تأثیر مجاهدت‌های ایشان در عرصه‌های مختلف پرداخت:
-  عقلانیت انقلابی استاد انصاریان نه‌تنها مردم را به خوب و بد تقسیم نمی‌کند؛ بلکه نگاه محبت‌آمیزش همانند خورشید بر همگان حتی بر آن که به‌ظاهر از مناسک دینی فاصله گرفته است، می‌تابد و چنان باکرامت با کسی که خود را گناهکار می‌داند برخورد می‌کند که امیدوارانه به التزام دینی پایبند می‌شود.
- مروری بر کارنامه علمی این عارف عالم باعث تحیر بسیاری از اندیشمندان شده است؛ اما وجه تمایز این عارف عامل مردمی‌بودن ایشان است به‌طوری‌که با همۀ وزن علمی و با داشتن قریب به ۱۴۰ اثر ارزشمند هیچ‌گاه حاضر نشدند ارتباط خود با مردم را کم‌رنگ کنند و جلسات وعظ، مناجات خوانی و روضه‌خوانی را به‌عنوان اصلی‌ترین وظیفۀ یک‌عالم دینی ادامه داده‌اند.
- من در این چهار دهه شاهدم که او در بزنگاه‌های سیاسی و وقایع اجتماعی که جمهوری اسلامی با آن مواجه بوده دچار قبض و بسط یا افراط‌وتفریط نشده است چرا که از بن دندان به‌نظام فکری حضرت امام(ره) مبتنی بر اسلام ناب محمدی معتقد است و این خصیصه باعث شده با تکیه ‌بر مبانی محکم از وسعت مشرب سیاسی برخوردار باشد و همچنین معنای انقلابی‌گری را وسعت ببخشد.
او همچون یک تربیت گر زمانه
سید عباس صالحی، وزیر ارشاد نیز در بخشی از این مراسم، به نکات ظریفی اشاره کرد:
- استاد انصاریان به وجهه خطابه و منبر شناخته می‌شوند و بیش از ۶۰ سال در این فضا خدمات تاثیرگذاری از خود برجای گذاشته‌اند و در واقع این وجهه از ایشان بر وجهه عالِم و محقق اسلام بودن ایشان سایه انداخته است.
-استاد انصاریان از استادان بزرگی همچون مرحوم سیداحمد خوانساری و آخوند ملاعلی همدانی که خود ستارگانی کم‌نظیر بودند، بهره برده اند.
- استاد انصاریان، استاد اخلاق و تربیت‌گری هستند و ۲ ویژگی منحصر به فرد دارند. نخست، اعتقاد عملی که بستر عرضه دین و اخلاق عرفانی است و دوم این که، مبانی اسلام را با طعم محبت و عاطفه منتقل می‌کنند که این ها دو نظریه مهم ایشان در باب سلوک تربیتی است.
مرزبان اخلاق و اعتقاد
آیت ا... حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم در این مراسم گفت: او شخصیتی است که حقیقتاً تمام عمرش را وقف دین و مرزبانی اعتقادی و اخلاقی کرده است و چه افتخاری بالاتر از این می‌تواند وجود داشته باشد.
وظیفه ماست با مردم رحمایی برخورد کنیم
استاد انصاریان نیز در این مراسم که در نکوداشت او بود، سخن گفت و پس از قدردانی از روسای جمهور و مجلس و وزیر ارشاد بابت برپایی این مراسم گفت:  آیه شریفه أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم باید سرلوحه کار همه ما قرار گیرد و تاکید کرد: ما با کافران به شدت مشکل داریم اما در جامعه اسلامی ما از مومن کامل داریم تا مومن ضعیف تا حتی مرد و زن گنهکار که وظیفه ماست با آن ها رحمایی برخورد کنیم.