printlogo


خوراکی‌های مناسب برای مواجهه با استرس

​​​​​​​کارشناسان می‌گویند غذایی که مصرف می‌کنیم، می‌تواند با تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی، به کاهش آثار استرس بر بدن کمک کند. محققان مدت‌هاست بر اهمیت ارتباط روده و مغز تاکید و این نظریه را مطرح کرده‌اند که روده و مغز از طریق یک شبکه پیچیده از اعصاب و سیگنال‌های شیمیایی پیوسته با یکدیگر در ارتباط هستند.«نیویورک‌پست» به نقل از متخصصان تغذیه، به پنج ماده غذایی موثر در کاهش استرس اشاره می‌کند که در ادامه می‌خوانیم:
آب پرتقال| به گفته متخصصان، نوشیدن یک لیوان آب پرتقال در صبح به دلیل اثر آن در کنترل استرس اکسیداتیو، کمک‌کننده است. نتایج مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ نشان داد که نوشیدن آب پرتقال طبیعی بدون قند افزوده می‌تواند التهاب و استرس اکسیداتیو را در بزرگ سالان سالم و افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری‌های مزمن‌اند، کاهش دهد. 
سبزیجات برگ‌سبز| سبزیجاتی مانند کلم پیچ و اسفناج سرشار از اسیدفولیک (ویتامین ب۹) و آنتی‌اکسیدان‌ها و همچنین ویتامین‌های ث، آ، کا و کلسیم‌اند که برای مغز بسیار مفیدند. این سبزیجات تریپتوفان هم دارند؛ یک اسید آمینه ضروری برای تولید سروتونین یا همان «هورمون احساس خوب» که به تنظیم خلق‌وخو و جلوگیری از اضطراب و افسردگی کمک می‌کند.
ماهی تن| میزان بالای ویتامین های ب۶ و ب۱۲ در ماهی تن می‌تواند با افزایش سروتونین و اسید گاما‌ــ‌آمینوبوتیریک اسید‌ به کاهش استرس کمک کند. اسید گاما‌ــ‌آمینوبوتیریک یک انتقال‌دهنده عصبی در مغز است که در تنظیم خواب و استرس، نقش حیاتی دارد و بنا بر اعلام کلینیک کلیولند، سیستم اعصاب مرکزی را آرام و احساس آرامش را تقویت می‌کند. به گفته متخصصان، ب‌۱۲ در عملکرد سیستم اعصاب‌ بسیار حیاتی است و کمبود این ماده غذایی می‌تواند باعث آسیب به عصب‌ها شود. . 
دانه کدو تنبل| دانه کدو تنبل یک ماده غذایی فوق‌العاده‌ برای کاهش استرس است. دانه کدو حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی از جمله فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، ویتامین ای و کاروتنوئیدهاست. این آنتی‌اکسیدان‌ها به دلیل محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از بیماری و کاهش التهاب در بدن شناخته شده‌اند.
ماهی سالمون| ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که به کاهش التهاب، تقویت عملکرد مغز و تولید سروتونین کمک می‌‌‌کند. لوری رایت، متخصص تغذیه جنوبی، می‌‌گوید که برای سلامت کلی بدن، ماهی سالمون بهترین گزینه است. این ماهی علاوه بر این که سرشار از پروتئین است، امگا ۳ موجود در آن هم به سلامت قلب و عروق و مغز کمک می‌کند.