شهردارمشهد از کاهش بیش از 50 درصدی زمان صدور پروانه ساختمانی؛ از 129 روزبه ۶۲ روز خبرداد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف، دراین خصوص گفت: همکاران ما درمجموعه شهرداری، به ویژه حوزه شهرسازی و معماری با تلاشهای مستمرخود خدمات ارزندهای را به شهروندان مشهد ارائه میدهند.
قلندرشریف تصریح کرد:یکی ازدغدغههای همیشگی شهروندان، طولانی بودن زمان صدور پروانهها بود که با تشکیل قرارگاههای تحول نظام پاسخگویی با رویکرد کاهش زمان و حذف فرایندهای اضافی، اکنون این فرایند از 129 روزبه ۶۲ روز کاهش یافته که این موضوع گام مؤثری در جهت تسهیل امور مردم است.وی درادامه گفت: درمجموع هدفگذاری ما در حوزه صدور پروانه ساختمان این است تا زمان را برای ۸۰ درصد از پروندهها به کمتر از یک ماه برسانیم.
همچنین براثراقدامات بهبود فرایند درحوزه نظارت برساخت و سازها، زمان رسیدگی به پرونده های کمیسیون ماده صد از 17 روز به کمتر از 8 روز رسیده است.
تکمیل فرایند الکترونیکی سازی، هوشمندسازی و خودکارسازی پاسخگوییبا هدف دستیابی به اهداف شهر هوشمند و افزایش شفافیت و بهبود عملکردها، با همتی مضاعف در زمینه زیرساخت الکترونیک و هوشمند منطقه ثامن همچون دیگر مناطق شهر مشهد پس از یک دهه، مجهز به سیستم پاسخگویی به شهروند و تمام الکترونیک گردیده است و دردیگر مناطق با مهاجرت کامل از سامانه سرای 8 به سامانه سرای 10 به زودی زیرساخت خودکارسازی صدور پروانه ها اجرایی خواهد گردید.
تصویب جابه جایی و انتقال زندان مرکزی شهر مشهدوی با بیان این که یکی از مهمترین پروژههای موفق انجامشده، در حوزه شهرسازی و معماری تصویب جابهجایی زندان مرکزی شهر مشهد و انتقال آن به منطقهای جدید از سوی کمیسیون ماده 5 است اظهار کرد: این پروژه مهم به منظور کاهش مشکلات ناشی از وجود کاربری های سازگار با محیط مسکونی، افزایش سطح خدمات محلی، کاهش ترافیک و مشکلات زیستمحیطی انجام و برنامههای توسعهای برای آن درنظرگرفته شده است.
بهره گیری از رویکرد نوین بازآفرینی و شیوه مشارکت مردمی در بازنگری طرح بافت آبکوه و وکیل آبادشهردارمشهد همچنین به بازنگری طرح بافت آبکوه در حوزه شهرسازی اشاره کرد و ادامه داد: محدوده آبکوه مشهد در ۵ دهه اخیر، 4طرح شهرسازی به خود دیده و دستخوش تغییرات سیاست گذاری و کالبدی زیادی قرار گرفته است.بی توجهی به ابعاد مهمی همچون مالکان، بهرهبرداران و کسبه، نادیده گرفتن وضعیت موجود کالبدی، اجتماعی و اقتصادی و...، میراث ۵ دهه مداخله از بالا به پایین در محدوده آبکوه بوده است.
وی تصریح کرد: به همین منظور و با اهدافی همچون خروج این محدوده از انزوای اجتماعی، ارتقای منزلت اجتماعی، پویایی اقتصادی و بهبود شرایط کالبدی و زیست محیطی طرح نوسازی و بهسازی محدوده آبکوه با رویکرد بازآفرینی با رونمایی و نظر سنجی عمومی در مساجد تهیه و برای تصویب به کمیسیون ماده۵ ارسال شده است.
وی همچنین اضافه کرد: درخصوص محله وکیل آباد موقعیت استراتژیک این محله در شهر مشهد درکنار فرسودگی کالبدی آن سبب شده تا در دوره های مختلف شاهد رویکردهای متفاوت باشد. در این طرح نیز در گام اول پس از برگزاری جلسه با شورای اجتماعی و معتمدین محله، بازدیدهای میدانی و انجام مصاحبه با ساکنان، مسائل و موضوعات راهبردی محله شناسایی و اسناد اصلی طرح تفصیلی محله وکیل آباد در رویکردهای مختلف بازآفرینی شهری تهیه و در کمیسیون ماده 5 به تصویب رسید.
توسعه کالبدی و ضابطه مند کردن شهر از طریق تهیه و تصویب بیش از 80 طرح اجرایی و مطالعاتیشهردارمشهد افزود: یکی دیگر از اقدامات حوزه شهرسازی و پیگیری و تصویب سند پهنه بندی حریم شهر است که این موضوع نیز از دستاوردهای مهم دوره ششم مدیریت شهری محسوب می شود.
همچنین از مهم ترین مطالعات و طرح های تهیه و تصویب شده می توان به طرح قلعه وکیل آباد در یک فرایند کاملا مشارکتی، طرح شهرک شهید رجایی، ضوابط شهرک شهید باهنر، طرح راهبردی توس و ... اشاره نمود.
طی امسال و سال گذشته بر اساس پروژه های پیشران طرح های تفصیلی و همچنین پروژه های شاخص اجرایی نیازمند مطالعه، تعداد زیادی مطالعه و طرح با موضوعاتی همچون طراحی و مکان یابی ورودی های اصلی شهر مشهد، طرح های اجرایی زمین های ورزشی از جمله زمین ورزشی سرافرازان، شهید عباسپور و...کاربری های فرهنگی همچون فرهنگسرای انتظار، فرهنگسرای سبحان، باغ کتاب و ... طراحی ساختمان های اداری مورد نیاز شهرداری، طراحی شهری کشف رود، پهنه مسکونی احمدآباد، میدان ها و تقاطع ها وگذرهای متعدد تهیه و تصویب و بعضا به مرحله اجرا درآمده اند و می توان اذعان داشت این دوره نقطه عطفی درتولید اسناد توسعه ای شهر مشهد می باشد.