ریاضی معمولا برای دانشآموزان ترسناک به نظر میرسد اما با رویکرد صحیح، میتواند به یک موضوع سرگرمکننده و باارزش تبدیل شود. به گزارش «ایسنا»، در ادامه چهار نکته ارزشمند به اشتراک گذاشته شده توسط افراد برتر این حوزه علمی برای کمک به کودک شما برای ایجاد علاقه واقعی به ریاضیات آورده شده است.1 کودکان را با کاربردهای واقعی ریاضیات آشنا کنید| مفاهیم انتزاعی درک ارتباط ریاضی را برای کودکان دشوار میکند. بزرگان ریاضی جهان پیشنهاد میکنند که ریاضی باید با زندگی واقعی مرتبط باشد، بنابراین بچهها اهمیت آن را از این طریق درک میکنند. هنگام آشپزی، کودک خود را با محاسبات ساده مانند دو برابر کردن دستور غذا یا اندازهگیری مواد تشکیل دهنده، درگیر کنید. از تجربه خرید مواد غذایی به عنوان فرصتی برای بحث درباره بودجه، قیمت و تخفیف استفاده کنید. برنامههای کاربردی دنیای واقعی به آن ها نشان میدهد که ریاضی این جا و آن جا وجود دارد تا یادگیری را جالب و ملموس کند.
2 یادگیری ریاضی را سرگرم کننده کنید| برترینهای ریاضی جهان، اذعان میکنند که بازیها و پازلهای ریاضی، الهام بخش آن ها در این موضوع بوده است. بازیها یادگیری را چالشبرانگیز و لذتبخش میکند. فعالیتهایی مانند سودوکو، شطرنج و پازلهای منطقی، مهارتهای ریاضی را به شیوهای سرگرم کننده آموزش میدهند. بازیها میتوانند شرایطی را فراهم کنند که در آن بچهها ریاضیات را بدون این که یک تکلیف خسته کننده به نظر برسد، تمرین کنند. یک شب بازی خانوادگی هفتگی ترتیب دهید تا در بازیهای ریاضی شرکت کنید. این کار میتواند به افزایش اعتماد به نفس فرزندتان نسبت به ریاضیات کمک زیادی کند.
3 تکنیکهای یادگیری تصویری میتواند کمک کند| کمکهای بصری به درک بیشتر مفاهیم انتزاعی کمک میکند؛ به ویژه برای کودکان کوچک تر. ترسیم نمودارها، استفاده از نشانگرهای رنگی و استفاده از اشیای فیزیکی (مانند بلوک یا شمارنده) برای توضیح مفاهیمی مانند جمع، تفریق، کسرها یا هندسه میتواند ریاضیات را جذابتر کند. بهعنوان مثال، برای آموزش کسرها، آب نباتها را به نصف یا ربع تقسیم کنید و به صورت بصری نشان دهید که چگونه به یک کل جمع میشوند. اجازه دهید فرزندتان به محض حل مسئله پاسخهای آن ها را بخورد!
4 بر درک مفهومی بیش از حفظ تمرکز کنید| بسیاری از افراد برتر موفقیت خود را به جای به خاطر سپردن فرمولها، مدیون درک کامل مفاهیم اساسی میدانند. فرزندتان را تشویق کنید که سوال بپرسد و «چرایی» پشت هر روش را بفهمد. بهعنوان مثال، به جای این که صرفاً جداول ضرب را به خاطر بسپارد، به آن ها کمک کنید تا بفهمند ضرب چگونه جمع مکرر است. این رویکرد پایه قویتری برای موضوعات پیشرفته ایجاد میکند و علاقه عمیقتری به کاوش بیشتر در ریاضیات ایجاد خواهد کرد. بعد از این که فرزندتان مفهوم جدیدی را یاد گرفت، از او بخواهید آن را با کلمات خودش برای شما توضیح دهد. این تمرین درک آن ها را تقویت و یادگیری را تعاملیتر میکند.