printlogo


آجیل خام بخورید تا زوال عقل نگیرید

​​​​​​​بر پایه نتایج مطالعه‌ای جدید، خوردن روزانه مغزهای خوراکی می‌تواند خطر ابتلا به دمانس یا زوال عقلی را نزد میان‎سالان و حتی گاهی سالمندان به طور قابل توجهی کاهش دهد. تیمی از پژوهشگران بین‌المللی از ۵۰ هزار و ۳۰۰ نفر بزرگ‎سال بریتانیایی که بیشتر آن‎ها در میانه دهه 50 زندگی خود بودند، خواستند که پرسش‌نامه‌ای را درباره عادت‌های خود در مصرف آجیل پر کنند و سپس وضعیت آن‎ها را به مدت میانگین ​​۷ سال پیگیری کردند تا ببینند آیا آن‎ها دچار زوال عقل می‌شوند یا نه. در میان آن افراد حدود هزار و ۴۰۰ مورد زوال عقل شناسایی شد و محققان با در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدن، تحصیلات و سبک زندگی، مشخص کردند که مصرف روزانه آجیل خطر دمانس را تا ۱۲ درصد کاهش می‌دهد. برای افرادی که مغزهای خوراکی بدون نمک مصرف می‌کردند و هر روز تا یک مشت یا ۴۰ گرم می‌خوردند، این فواید بیشتر بود و خطر دمانس برای آن‎ها تا ۱۶ درصد کاهش یافت. آن‎ها همچنین گردو را به عنوان «گونه‌ای مغز که بیشترین فایده را برای سلامت شناختی دارد» معرفی کردند. گردو اسیدهای چرب امگا-۳ دارد که می‌تواند به رشد و عملکرد مغز کمک کند. محققان موسسه ملی پیری دریافتند که خوردن گردو ممکن است به تقویت حافظه در بیماران آلزایمری کمک کند. آلزایمر شایع‌ترین علت زوال عقل در میان بزرگ‎سالان مسن آمریکایی است.