printlogo


چرا محبوبیت جهانی پسته افزایش داشته است؟

​​​​​​​پسته یکی از انواع آجیل‌های محبوب است که در آشپزی، تهیه کیک و دسر استفاده و یکی از میان‌وعده‌های محبوب محسوب می‌شود که مدام به محبوبیت آن افزوده می‌شود. پسته ارزش غذایی بالایی دارد و یک ماده غذایی بسیار مفید در رژیم غذایی سالم است که به بهبود سلامت بدن کمک می‌کند. در این مطلب از خواص و دلایل محبوبیت این آجیل جذاب گفتیم:
کاهش کلسترول بد| این دانه‌های آجیل کوچک اما مقوی سرشار از چربی‌های سالم به‌ویژه چربی‌های اشباع‌نشده تک‌زنجیره‌ای غنی است که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. همچنین مصرف پسته در کنار رژیم غذایی سالم به کاهش سطح کلسترول بد (ال‌دی‌ال) کمک می‌کند.
کنترل وزن| پسته یکی از آجیل‌های کم‌‌کالری است و هر وعده حاوی ۴۹ پسته، ۱۶۰ کالری  دارد. مصرف آجیل‌های درختی مانند پسته، در مقایسه با میان‌وعده‌های حاوی کربوهیدرات، دور کمر زنان را باریک‌تر می‌کند. همچنین داده‌ها می‌گویند که مصرف روزانه ۴۲ گرم پسته به مدت چهار ماه، با افزایش دریافت فیبر غذایی و کاهش مصرف شیرینی همراه است.
بهبود سلامت چشم| وقتی صحبت از سلامت چشم می‌شود، پسته جایگاه مهمی پیدا می‌کند. بنابر نتیجه کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده اخیر، مصرف دو مشت پسته روزانه (دو اونس)، «چگالی نوری رنگدانه ماکولا» (MPOD) را، که یکی از نشانگرهای کلیدی سلامت چشم است، تنها طی شش هفته افزایش می‌دهد. پسته در میان انواع آجیل‌ها بیشترین مقدار «لوتئین» (lutein) را دارد که آنتی‌اکسیدانی قوی است و در برابر آسیب نوری از چشم‌ها محافظت می‌کند.
منبع پروتئین گیاهی| پسته منبع غنی پروتئین گیاهی است و تمام ۹ اسید آمینه ضروری را که بدن به‌تنهایی قادر به ساخت و ترکیب (سنتز) آن‌ها نیست، فراهم می‌کند و به همین دلیل یک منبع پروتئین باکیفیت به شمار می‌رود. همان‌طور که می‌دانید پروتئین برای بدن ضروری است، زیرا در ساخت و ترمیم بافت‌ها، تولید آنزیم‌ها و هورمون‌ها و حمایت از عملکرد کلی سلول نقش مهمی دارد.