قهوه فوری یکی از پرمصرفترین انواع قهوه است، اما متخصصان هشدار دادهاند که مصرف بیش از حد آن ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطانها را افزایش دهد. این موضوع به دلیل وجود دو برابر آکریلآمید در قهوه فوری نسبت به قهوه آسیابشده است. آکریلآمید مادهای شیمیایی است که هنگام حرارتدادن مواد غذایی، از جمله دانههای قهوه تشکیل میشود. سازمان بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) این ماده را بهعنوان یک «ماده سرطانزای احتمالی برای انسان» معرفی کرده؛ به این معنا که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این ماده میتواند موجب بروز سرطان در انسان شود. طبق یافتههای سازمان استاندارد غذایی بریتانیا (FSA)، آزمایشهای انجامشده روی حیوانات نشان داده که آکریلآمید موجود در رژیم غذایی میتواند منجر به سرطان ریه و سرطانهای مرتبط با دستگاه تولیدمثل شود. همچنین، دانشمندان بر این باورند که این ماده قابلیت ایجاد سرطان در انسان را هم دارد. پژوهشگران دانشگاه مکگیل کانادا معتقدند که تنها در صورتی مصرف آکریلآمید از طریق قهوه فوری خطرناک است که روزانه حدود ۱۰ فنجان از این نوع قهوه بنوشید. اگرچه قهوه فوری حاوی آکریلآمید است، اما مقدار آنتیاکسیدانهای آن نیز بیشتر از قهوه آسیابشده است. این آنتیاکسیدانها از سلولها در برابر آسیب محافظت میکنند.