printlogo


دستورالعملی برای در امان ماندن از سکته مغزی

سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون در بخشی از مغز مسدود شود یا رگ خونی در مغز بترکد. این موضوع مغز را از اکسیژن محروم می‌کند و درنهایت باعث آسیب مغزی یا حتی مرگ می‌شود. خبر خوب این است که بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها نیز به شمار می‌رود. تغذیه سالم  می‎تواند به کنترل چندین عامل افزایش خطر سکته مغزی از جمله کلسترول بالا، قند خون بالا و چاقی کمک کند. انجمن سکته مغزی آمریکا مصرف گروه غذاهایی را که به رژیم غذایی مدیترانه‌ای تعلق دارند، برای پیشگیری از این عوامل توصیه می‌کند. میوه‌ها، سبزی‎ها، غلات کامل و روغن زیتون می‌توانند به پایین نگه داشتن سطح کلسترول کمک کنند. شما باید همچنین مصرف گوشت قرمز و سایر منابع چربی اشباع‌شده را محدود کنید. در عوض، پروتئین مورد نیاز خود را از منابعی از جمله لوبیا، آجیل، مرغ، ماهی و دیگر غذاهای دریایی دریافت کنید. مصرف غذاهای فوق‌فراوری شده و نوشیدنی‌های حاوی مقدار زیادی شکر را نیز محدود کنید. بنا به توصیه انجمن سکته مغزی آمریکا، راه رفتن به مدت حداقل ۱۰ دقیقه در روز می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را «به شدت» کاهش دهد. ورزش می‌تواند فشار خون را کاهش دهد، سطح کلسترول خوب بدن را بیشتر کند و سلامت کلی عروق خونی و قلب را بهبود بخشد؛ همچنین به ما در کاهش وزن، کنترل دیابت و کاهش استرس کمک می‌کند. به تدریج زمان ورزش خود را تا حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط مانند پیاده‌روی، آهسته دویدن، شنا یا دوچرخه‌سواری در بیشتر روزهای هفته افزایش دهید. فراموش نکنید که سیگار کشیدن خطر سکته مغزی را نه تنها برای افراد سیگاری، بلکه برای افراد غیرسیگاری که در معرض دود سیگار هستند، افزایش می‌دهد.