صحبت های مهم جواد لاریجانی و عراقچی درخصوص توان هسته ای و استراتژی ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی بازتاب زیادی داشت
پس از هفت اکتبر و افزایش تنشها در منطقه، پیامهای غیررسمی از سمت ایران به آمریکا و اروپا داده شد که در صورت ادامه تهدیدها، ایران برای افزایش توان دفاعی خود، در دکترین هستهای تجدیدنظر خواهد کرد. در همین راستا و بعد از تحریم کشتیرانی ایران توسط اتحادیه اروپا، محمدجواد لاریجانی گفت: اگر اروپاییها فکر میکنند که ما ظرف ۴۸ سـاعت میتوانیم توان نظامی و هستهای پیدا کنیم، فکر بدی نکردهاند، ما میتوانیم این زمان را به ۲۴ ساعت برسانیم، این توانمندی بازدارنده است.» در ادامه بخشهای مهمی از مصاحبه محمدجواد لاریجانی و بعد از آن صحبتهای مهم سیدعباس عراقچی در جمع فرماندهان سپاه را میخوانید :
لاریجانی : یا نفت ما عبور میکند یا
نفت هیچکس عبور نمیکند
* معتقدم اگر تهدیدات راجعبه توانمندی هستهایمان جدی شود، حتماً بدانند که درباره سیاستهای بازدارنده هستهای خود، تجدیدنظر خواهیم کرد، ما ملت دست بستهای نیستیم و تفکرات ما هم بنبست ندارد.
* توانمندی هستهای ما باید روز بهروز نو شود و جلو هم برود، با زدن آن اتفاقی نمیافتد، این توانمندی را کسی به ما هدیه نداده است، بلکه خودمان به دست آوردهایم.
* گروسی احتمالاً به ایران آمده که نوعی مشروعیت و مقبولیتی به موضع خصمانه آژانس بدهد، این کار که با پرچمداری اروپاییهاست، خیلی غیرقابلقبول است، این که مثلاً اروپاییها زمزمه کردهاند میخواهند بنادر ایران را تحریم کنند، بهنوعی عملاً سیستم ماشه را میخواهند تحریک کنند که فعال شود.
* اروپاییها اگر فکر میکنند جمهوری اسلامی ایران سیاستهای اصلی خودش در منطقه و سیاست خارجیاش را با این حرفها تغییر میدهد، خیلی اشتباه میکنند. سیاستهای ما در منطقه سیاست بسیار معقولی است، ما طرفدار مقاومت در مقابل سیطره هستیم.
* اروپاییها میخواهند بهنوعی به تهدید تأسیسات هستهای ایران مشروعیت دهند، به نظر من اروپاییها از وعده صادق ۳ ترس و وحشت دارند، چون نمیدانند ایران میخواهد چهکار کند، لذا دستبهدامن این تهدیدات میشوند که شاید موجب کوتاهآمدن ایران شود و بتوان آن را مهار کرد و بگویند اگر میزنی، یواشتر بزن و این اولین فایده آن است، یعنی اگر بزنی ما تجهیزات هستهای را میزنیم، مرحله بعد این است که مسئله هستهای بهانه است.
* اخیراً مصاحبه تلویزیونی یکی از مسئولان عالیرتبه یمن را با بیبیسی عربی میدیدم، خبرنگار پرسید شما این همه با فلسطین فاصله دارید، چرا دخالت میکنید؟ او خیلی قشنگ پاسخ داد و گفت که آقایان سیاستمدار که در واشنگتن تشریف دارند و بعضی در پاریس هستند، این ها چرا به این قضایا ارتباط دارند؟ بنابراین مسئله خیلی مهمی است و آن سیطره بر کشورها و منابع ماست و ما از خودمان دفاع میکنیم.
* به نظر من حمله نظامی به مراکز حساس ما احتمال بالایی ندارد، حمله به تأسیسات هستهای هم برایش بسیار خطرناک است، بنابراین ما شوخی هم نداریم و کار خواهیم کرد، اما در مورد قسمتهای منابع نفتی ما، این جا هم ما یک معادله دقیق را اعلام کردیم، از تنگه هرمز، یا نفت ما عبور میکند یا نفت هیچکس عبور نمیکند، این معادله خیلی معادله دقیقی است و دشمن میداند که این کار برای ما مثل آب خوردن است و این کار برای ما مشکل ندارد، کشورهای منطقه خلیجفارس هم اصلاً دوست ندارند این اتفاق بیفتد، بنابراین با این محاسبات میخواهم بگویم که حمله به تجهیزات اتمی و به منابع انرژی ما محتمل نیست.
* طرح ترامپ برای فلسطین اشغالی، تک کشوری است، این طرح هرگز عملیاتی نمیشود و بسیار بد است.
عراقچی : عدم واکنش به دشمن یعنی دعوت به حملات بیشتر
* ما اگر این محاسبه را به دشمن بدهیم که اگر ما را بزند و واکنشی در کار نخواهد بود، یعنی دعوت به حملات بیشتر؛ این قطعا نخواهد بود و ما این حق را برای خودمان قائل هستیم که واکنش نشان دهیم و با درایت و حکمتی که در سطوح عالی نظام سراغ داریم، حتما در زمان خود انجام خواهد شد.
* آنچه جلوی جنگ را میگیرد، در حقیقت آمادگی برای جنگ است. اگر در زمانی که تهدید جنگ وجود دارد، کوچکترین نشانهای از ترس از جنگ نشان دهید، در حقیقت جنگ را بر خود خریدهای و اگر میخواهید که جنگ واقع نشود، باید با قدرت آمادگی خود را برای جنگ اعلام کنید و نشان دهید که آماده جنگیدن هستید. این است که باعث جلوگیری از جنگ میشود.
* میدان و دیپلماسی با هم یگانگی دارند و باید داشته باشند و از هم اصلا جدا نیستند. دیپلماسی به اتکای قدرت حرکت میکند. اگر قدرتی وجود نداشته باشد از دیپلماسی هیچ کاری بر نمیآید. صحبت دیپلمات اگر متکی به قدرت پشتسر خود نباشد، هیچ اثری نخواهد داشت.
* در پاسخ به سوال فرماندهان سپاه در خصوص زمان اجرای «وعده صادق ۳»: این را که شما باید جواب دهید!