شاید ترکیب ماست و عسل آخرین چیزی باشد که برای خوردن به آن فکر کرده باشید اما بر اساس دو پژوهشهای جدید افزودن عسل به ماست میتواند به کشت پروبیوتیک در این محصول لبنی تخمیری کمک کند. هانا هولشر یکی از نویسندگان این پژوهش، میگوید: «ما به ترکیب ماست و عسل که در رژیم غذایی مدیترانهای رایج است و اینکه چگونه بر میکروبیوم (زیستبوم میکروبی-قارچی بدن انسان) دستگاه گوارش تاثیر میگذارد متمرکز بودیم.» ماست یونانی و سایر ماستها، انواع پروبیوتیک دارند. مصرف برخی پروبیوتیکها، سلامت گوارش و حرکات منظم روده را تقویت میکنند و بر قدرت شناختی و خلقوخو تاثیر مثبت دارند. به گزارش نیوزوایز، محققان در پژوهش اول، به بررسی تاثیر چهار نمونه مختلف عسل (یونجه، گندم سیاه، شبدر و شکوفه پرتقال) بر بقای بیفیدوباکتریوم انیمالیس در ماست، از طریق فرایندهای شبیهسازیشده هضم پرداختند. آنها میکروبها را در ظرف های آزمایشگاهی (پتری) با محلولهایی که از ترکیب بزاق، اسید معده، صفرای روده و آنزیمها الگوبرداری میکرد پرورش دادند. هیچ تفاوتی در بقای بیفیدوباکتریوم انیمالیس بزاق و مایعات معده در هر یک از عسلها و نمونه کنترلشده ترکیب ماست با آب یا شکر وجود نداشت، اما ترکیب ماست با عسل، بهخصوص عسل شبدر، به بقای پروبیوتیکها در مرحله هضم روده کمک میکرد. محققان در مرحله بعد، سراغ آزمایشهای بالینی روی نتایج بهدستآمده رفتند و متوجه شدند که یک قاشق غذاخوری عسل در یک وعده ماست به بقای پروبیوتیک کمک میکند. با این حال، باید در نظر داشت که عسل یک قند افزوده است و افراد برای حفظ وزن مناسب بدن، باید از میزان قند موجود در رژیم غذاییشان آگاه باشند، اما افزودن مقداری عسل به ماست ساده شیریننشده یک ترکیب غذایی مطلوب است.