از گوشتهای پرچرب خسته شدهاید و بهدنبال یک جایگزین سالم و خوشمزه هستید؟ گوشت بوقلمون دقیقا همان چیزی است که شما میخواهید. از خواص گوشت بوقلمون میتوان به تامین پروتئین مورد نیاز بدن، تقویت عملکرد رودهها و کنترل سطح قند خون اشاره کرد. در این مطلب به نقل از «خبرآنلاین» شما را با خواص گوشت بوقلمون آشنا خواهیم کرد و به شما نشان میدهیم که چرا این گوشت باید در رژیم غذایی شما جای داشته باشد.1سرشار از پروتئین| پروتئین یک ماده مغذی اصلی است که بدن ما به مقدار زیادی از آن نیاز دارد. بدن ما نمیتواند پروتئین را ذخیره کند، بنابراین باید هر روز آن را مصرف کنیم. یکی از راههای مصرف پروتئین خوردن گوشت بوقلمون است. زیرا گوشت بوقلمون سرشار از پروتئین است. این پروتئین از نوع باکیفیت است و تمام ۹ آمینو اسید ضروری مورد نیاز برای رشد و ترمیم بدن را تأمین میکند. همچنین بهراحتی هم توسط بدن ما قابل استفاده است.
2 منبع ویتامینهای گروه| B گوشت بوقلمون منبع خوبی از ویتامینهای گروه B، از جمله ویتامینهای B3، B6 و B12 است. بهطور کلی ویتامینهای گروه B نقش مهمی در سلامت ما دارند و در فرایندهای ضروری از متابولیسم انرژی گرفته تا بهبود عملکرد مغز، تولید هورمون و تشکیل گلبولهای قرمز خون نقش دارند. اگر سطح استرس بالایی دارید، دایم خسته هستید (حتی وقتی کاری نمیکنید) یا اخیراً ضعف عضلانی را تجربه کردهاید، ممکن است کمبود این ویتامینها را داشته باشید. بنابراین استفاده از گوشت بوقلمون میتواند برایتان مفید باشد.
3 سرشار از مواد معدنی| گوشت بوقلمون (خصوصا برشهای تیره آن مانند ران و ساق) سرشار از سلنیوم، روی، فسفر و آهن است. از اینرو، مصرف گوشت بوقلمون، کمک زیادی به تولید هورمونهای تیروئیدی در بدن، تنظیم سرعت رشد و متابولیسم، حفظ سلامت استخوانها و تولید انرژی میکند. با توجه به دارا بودن مواد معدنی و خصوصا آهن، مصرف گوشت بوقلمون به خانمها و دخترهای جوان (بهویژه در دوران باروری) توصیه میشود.
4 چربی کمتر| یکی دیگر از خواص گوشت بوقلمون این است که چربی بسیار کمی دارد و بیشتر چربی آن در زیر پوست انباشته شده است. علاوه بر این، چربی موجود در گوشت بوقلمون عمدتاً از نوع چربیهای غیر اشباع مطلوب است و تنها یک سوم آن اشباع شده است. البته ناگفته نماند که مقدار دقیق چربی موجود در گوشت بوقلمون به نحوه تغذیه پرنده بستگی دارد، برخی از خوراکهای گیاهی باعث افزایش سهم چربیهای اشباع میشوند.
5 حمایت از سلامت قلب| چربی کم، پروتئین بالا و طیف گستردهای از ریزمغذیهای گوشت بوقلمون همگی دلایلی هستند که میتوانند برای سلامتی بدن از جمله سلامت قلب، مفید باشند. علاوه بر این، برخی شواهد نشان میدهد که جایگزینی یک وعده گوشت قرمز با یک وعده گوشت طیور از جمله بوقلمون، احتمال خطر بیماریهای قلبی عروقی را تا ۱۹ درصد کاهش میدهد.
6 مدیریت دیابت| بوقلمون در بین انواع گوشتها شاخص گلیسمی پایینی (GI) دارد. این بدان معناست که باعث افزایش ناگهانی قند خون نمیشود. بنابراین اگر دیابت دارید، از خواص گوشت بوقلمون غافل نشوید و سعی کنید که آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
7 پیشگیری از دیابت| گوشت بوقلمون، به عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی MIND، میتواند از مغز در برابر پیری محافظت کند و با تقویت حافظه، خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر را کاهش دهد. بنابراین مصرف گوشت بوقلمون خصوصا به افراد مسن بسیار توصیه میشود.