قالیباف با تاکید بر این که ریشه تورم را در بهارستان، پاستور و میرداماد باید جست وجو کرد، به مسائلی همچون قاچاق سوخت، در نشست رسانه ای خود، میزان افزایش حقوق سال آینده کارگران و هدررفت انرژی پرداخت. در کنار موضوعات اقتصادی اما قالیباف گریزی هم به جنجالی ترین مسائل در حوزه سیاسی و اجتماعی زد. او درباره لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص، حضور ظریف در پاستور را خلاف قانون جاری عنوان کرد و گفت که اگر جای آقای ظریف بودم با ظرافت کنار میرفتم. مذاکره با دولت آمریکا، لایحه قانون عفاف و حجاب و ضرورت توجه به حوزه فرهنگ از دیگر موضوعاتی بود که رئیس خانه ملت به آن اشاره کرد. در ادامه بخش های مهم اظهارات قالیباف را می خوانید:
* از آتشبس در لبنان استقبال میکنیم و از رزمندگان شجاع حزبا... تشکر میکنم که اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک آنها به تصرف دشمن دربیاید.
* درخصوص لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس؛ چرا می گویند چون به فوریت رای ندادیم پس وفاق به هم خورده است؟...وفاقی که با لایحه یک فوریتی به هم بخورد، همان نباشد بهتر است...
انتصاب آقای ظریف براساس قانون فعلی خلاف است... من اگر جای آقای ظریف بودم، با ظرافت اجازه میگرفتم چند صباح نباشم تا قانون تصمیم بگیرد.
* ریشه تورم و گرانی در میرداماد، پاستور و بهارستان است. بانک مرکزی، دولت و مجلس ریشه آن است.
*بانکها باعث افزایش نقدینگی میشود و باعث میشود ارزش پول ملی را از دست دهیم. هزینههای دولت را بالا میبریم و رشد اقتصادی وجود ندارد...نباید هزینههای جاری را افزایش دهیم، چون باعث تورم میشود....برخی از بانکهای خصوصی ما به گونهای رفتار میکنند که خلق پول میکنند، یعنی دست در جیب مردم میکنند.
*وقتی حرف از تورم و رشد اقتصادی میزنیم، وظیفه هر کدام معلوم است چه کاری انجام دهیم و در وظایف نباید تداخل پیش آید.
*انرژی به معنی فرآورده نفت و گاز کالای اقتصادی دولت است. یکی از بزرگ ترین مصرفکنندههای انرژی خود بخشهای دولتی هستند....امروز در پیک مصرف ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز در نیروگاه مصرف میکنیم. ما بیش از ۵ میلیارد لیتر سوخت مازوت، گازوئیل و ... در نیروگاهها ذخیره میکنیم.
قالیباف: تحریم کاغذپاره نیست و حتما اثر دارد اما تحریم بر اقتصاد ایران اثرگذار است. ما این حجم از انرژی را هدر میدهیم این ربطی به آمریکا دارد یا تحریم؟! این مشکل خود ماست.
*مگر مستقیم با آمریکا مذاکره نشد. مگر در برجام مذاکره نشد. صداقت آمریکا کجاست؟
*در بحث هستهای هر جا که انتفاع اقتصادی برقرار شود و به طور واقعی تحریمها برداشته شود، با این موافق هستیم.
لاتاری خودرو راه انداختهاند*من نمیخواهم بگویم که خودرو مافیا دارد یا ندارد ولی من فکر میکنم ما در خودرو در نوع سیاست گذاریهای خودمان اشتباه کردیم....امروز این وسط دلالها منفعت می برند....نگوییم مافیا بگوییم ما در سیاست گذاری خودرو اشتباه کردیم...در مجلس اصرار کردیم که واردات خودرو باید انجام شود و دیدید چه مخالفتهایی با آن شد...چطور می شود شما در سال ۱۴۰۲ قریب به ۸ میلیارد دلار قطعات وارد می کنید و ماشین ها را مونتاژ می کنید ولی برای واردات خودرو دلار نیست؟
مصوبه حجاب و عفاف ۲۳ آذر ابلاغ میشود *قانون عفاف و حجاب لایحه است و قوهقضاییه به دولت و از دولت به مجلس رسیده است....برای تعلیق اجرای قانون حجاب با دولت توافقی نشده و اصلا چنین صحبتی هم مطرح نشده است...مصوبه حجاب و عفاف ۲۳ آذر ابلاغ میشود... در قانون عفاف و حجاب دیگر «گشت ارشاد» نیست....هرگونه درگیری و اقدام مستقیم در قانون حجاب حذف شده است.. فقط نباید سلبی به حجاب نگاه کرد؛ مجلس به حجاب ایجابی نگاه میکند.
عمل دولت آمریکاست که تصمیمات ما را مشخص میکند * رئیس دولت جدید آمریکا برای ما با رقیبش فرق می کند، چون شهید سلیمانی را به قتل رسانده است.... در دوره جدید، عمل دولت جدید آمریکاست که تصمیمات آتی ایران را مشخص میکند...مجلس هر زمان که انتفاع اقتصادی واقعی اتفاق بیفتد، در مذاکرات با دولت همراهی خواهد کرد.
*سه قانون برای تولید مسکن، جلوگیری از احتکار مسکن و کنترل نرخ مسکن و موضوعات اجاره را در مجلس حل کردیم.
*ساخت و تولید مسکن را باید به مردم واگذار کنیم و دولت فقط زمین را در اختیار مردم قرار دهد.
* در کل انرژی بنزین حدود ۹ درصد و سهم گاز ۷۰ درصد است...۵۲ درصد خانواده ها از بنزین استفاده میکنند و یارانه هم به آن ها تعلق میگیرد و ۴۸ درصد خانوادهها اصلا خودرو دارند....نابرابری یک بحث دردناکتر از ناترازی در انرژی است و ظلم مضاعف محسوب میشود.
* صادرات نفت ما در شرایط تحریم به ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسیده است؛ این نشان میدهد میتوان کار انجام داد، گرچه متوجه سختیهای تحریم هم هستیم .
*حقوق ماهانه تا 24 میلیون تومان معاف از مالیات است و اضافه کار و ماموریتهای مازاد این میزان هم شامل مالیات 10 درصدی می شود...البته این موضوع به قانون تبدیل نشده است و ممکن است در صحن علنی مجلس تغییر کند.
*۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر قاچاق روزانه انرژی را با شوتی و باک و دبه نمیتوان انجام داد....دولت و مجلس مسئله قاچاق را انکار نمیکنند، ما بهاندازهای که انرژی مصرف میکنیم، همانقدر هدر میدهیم،ناترازی انرژی دغدغه شخص آقای رئیسجمهور هم هست.